Zoek & boek
De leukste winkels in Menorca

Winkelen in Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Gezellig en veelzijdig winkelen op Menorca

Spanje bezoek je vanwege het aangename klimaat, de prachtige stranden en natuurlijk het lekkere eten. Maar zeg nu zelf: een bezoek aan dit land is toch ook nooit compleet zonder een bezoek aan een markt, souvenirshop of winkelcentrum? Op Menorca is dat niet anders. Winkelen op Menorca kan doorgaans van maandag tot en met zaterdag, van 09.00 tot 13.30 en vanaf 17.00. Tussen de middag wordt de si毛sta gehouden, alhoewel veel winkels in het hoogseizoen de hele dag hun deuren openhouden.

Openingstijden winkels Menorca
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Menorca

vakanties.nl
Vakanties.nl Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Leukste winkels van Menorca

Waar kun je het beste winkelen in Menorca?

Alhoewel je in elk dorp en iedere badplaats wel in een gezellig souvenirwinkeltje of boetiekje kunt snuffelen, zijn er twee plaatsen waar je echt goed kunt shoppen. Dat zijn hoofdstad Mah贸n en de tweede stad van het eiland, Ciutadella de Menorca. Daar vind je niet alleen gezellige winkelstraten, maar ook winkelcentra. In het Spaans noemt men deze centro comercial. Kleine winkelcentra vind je overigens ook in badplaatsen als Cala’n Bosch en Son Bou.

Een wandeling door de charmante winkelstraten

Laat de temperatuur het toe om ongedwongen door de winkelstraten van de grote steden op het eiland te slenteren? Laat je hiervan dan ook zeker niet weerhouden! De winkelstraten van zowel Mah贸n als Ciutadella de Menorca zijn gevestigd in het historische deel van de steden. In Ciutadella de Menorca kijk je tijdens je shoppingsessie zelfs uit over de oude haven van de stad. Ses Voltes is daar de hoofdwinkelstraat. De winkels in Mah贸n en Ciutadella de Menorca worden afgewisseld door gezellige barretjes en restaurants.

Leukste winkelstraten van menorca

Populaire excursies

Winkelstraat in Menorca
Ook als het regent winkelen

Overdekt winkelen in de hoofdstad

Terug naar de winkelcentra. Ondanks de beperkte omvang van het eiland is er aan winkels geen gebrek. Voor winkelcentra geldt hetzelfde. Op zoek naar overdekte winkels in Mah贸n op Menorca? Die vind je onder andere in MComercial. Behalve winkels zijn daar ook caf茅s, restaurants en zelfs een bioscoop bevestigd. Het is het grootste winkelcentrum van het eiland. Ook winkelcentrum Binipreu is leuk om te bezoeken. Dat is overigens een keten, die eveneens te vinden is in plaatsen als Alaior en Ferreries.

De grootste winkelcentra

Winkelcentra in en rond Ciutadella de Menorca

Ook in het centrum van het historische Ciutadella de Menorca kun je een leuk winkelcentrum bezoeken dat zowel winkels als horeca huisvest. Es Forn is 7 dagen per week van 10.00 tot 02.00 geopend. Zelfs tot in de late uurtjes kun je hier dus terecht. Op ongeveer 15 kilometer ten westen van Ciutadella de Menorca is Castillo Menorca gelegen, die eveneens tot een van de grootste winkelcentra van het eiland behoort. Hier gaan shopping en entertainment hand in hand en kun je het winkelen op Menorca combineren met een bezoek aan onder andere een waterpark en een kartcentrum.

Winkels in Menorca

Markten

Behalve de winkels in Mah贸n op Menorca en natuurlijk de andere steden en badplaatsen zijn ook de markten erg leuk om te bezoeken. Een van de bekendste van het eiland vind je op het Placa d鈥橢spanya, het centrale plein van de hoofdstad. Van dinsdag tot en met zaterdag vindt daar dagelijks de vismarkt plaats. In Ciutadella de Menorca kun je in de zomer elke avond een hippiemarkt bezoeken. Tot slot is het winkelen in Menorca ook een aanrader in Ferreries. Deze plaats staat bekend om zijn grote zaterdagmarkt.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels?聽

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…