Zoek & boek
Lekker zonnig!

Weer in Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland
Het weer op Menorca

Wat is het klimaat in Menorca?

Menorca is het tweede grootste eiland van de Balearen. Ook al weten zijn buureilanden meer bezoekers te trekken, het klimaat op Menorca is daar zeker niet debet aan. Het weer dat op Menorca heerst, is aangenaam en kent vrijwel geen extremen. Zeker in de zomermaanden toont de weersverwachting van Menorca nauwelijks neerslag. Dit maakt het eiland niet alleen een aantrekkelijke bestemming voor zonaanbidders, maar ook voor natuurliefhebbers die het Isla Verde y Azul– het groenblauwe eiland- willen verkennen. Het hele jaar door schijnt de zon er dagelijks zo’n drie uur langer dan bij ons in Nederland.

Wat is het weer in Menorca
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Menorca

vakanties.nl
Vakanties.nl Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Weersverwachting Menorca
De ideale bestemming voor gezinnen

Het weer van Menorca maakt het eiland een ideale familiebestemming

Het klimaat van Menorca zorgt er mede voor dat vele gezinnen met kleine kinderen hun weg naar het eiland weten te vinden. De zomers zijn warm, maar niet extreem. De gemiddelde temperatuur ligt in het hoogseizoen rond de 27 graden. Het weer op Menorca maakt het eiland van mei tot begin oktober geschikt als zonbestemming. Vanaf juni is ook het zeewater warm genoeg om ontspannen te zwemmen. De meeste toeristen genieten zo’n 14 dagen aan de zuid- of westkust van het zonnige weer van Menorca, bijvoorbeeld in Cala ’n Bosch.

Wat is het weer in Menorca?

Het klimaat van Menorca en de beste reistijd

Alhoewel mei tot en met september op Menorca als zomerseizoen worden gezien, zijn juni, juli en augustus de meest zonzekere maanden. Ook september heeft nog steeds hoge temperaturen, maar de kans op regen wordt in die maand iets hoger. Ben je echter van plan om niet (alleen) aan het strand te liggen, maar wil je gaan wandelen en fietsen op dit eiland? Dan is de weersverwachting voor Menorca in de maanden maart en april voor jou juist het beste. Er valt nauwelijks regen en de temperaturen zijn aangenaam zonder te hoog op te lopen.

Klimaat in Menorca
Weer en klimaat in Menorca
Het weer in de zomer

Het Menorcaanse zomerseizoen

Langzaam maar zeker start het zomerseizoen in mei, een maand waarin het gemiddeld 21 graden is en ook na zonsondergang minder hard afkoelt. De weersverwachting voor Menorca is een maand later nóg positiever; er valt nauwelijks nog regen en de temperatuur ligt overdag rond de 25 graden. Het warmste weer op Menorca tref je in de maanden juli en augustus. De beste periode voor een ultieme strandvakantie! Kijk er in augustus niet van op als de weersvoorspelling een temperatuur van 30 graden of hoger aangeeft! Hoeft het voor jou niet zo warm? Dan is september jouw maand.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

De weersverwachting voor Menorca in de wintermaanden

Alhoewel de klimaatinfo voor Menorca ook buiten de zomer alsnog een stuk gunstiger is dan de onze, is het eiland geen winterzonbestemming. Oktober is met zijn gemiddelde temperatuur van 22 graden nog een prima maand om naar dit Spaanse eiland te vertrekken, maar vanaf november wordt de weersverwachting wat minder gunstig. Het weer van Menorca is in december, januari en februari op zijn slechtst. Er zijn ongeveer vijf zonuren per dag. Het klimaat van Menorca laat zich vanaf april weer van zijn betere kant zien. Net als in mei lopen de temperaturen op en staat het eiland in bloei.

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…