Zoek & boek
Ontdek de prachtige natuur

Wandelen op Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Zorgeloos door de ongerepte natuur van Menorca wandelen

Menorca mag dan wel het veel minder bekende en kleinere broertje van Ibiza en Mallorca zijn, dat neemt niet weg dat er op dit eiland meer dan genoeg valt te ondernemen. Zijn ongerepte natuurlijke schoonheid maakt van het wandelen op Menorca bijvoorbeeld een van de meest geliefde bezigheden. Sterker nog, Menorca is een waar wandelparadijs. Omdat er van massatoerisme nog geenszins sprake is, doe je het wandelen en fietsen op Menorca echt nog in een onaangetaste omgeving, of dat nu langs de kust of in het binnenland is.

Wandelen in menorca
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Menorca

vakanties.nl
Vakanties.nl Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Wandelen langs de stranden van Menorca
Ontdek het noorden

Wandelen op Menorca in het noorden van het eiland

Op Menorca is wandelen een activiteit voor iedereen. Het eiland is relatief vlak, wat betekent dat je dus geen geoefende wandelaar hoeft te zijn. Aan de noordkant van het eiland vind je wel enkele van de meest uitdagende wandelroutes van Menorca. De oude kustweg Camí de Cavalls loopt ook langs dit deel van het eiland en is vooral tussen Fornells en Cala Pregonda pittoresk te noemen.

Wandel naar de mooiste stranden

De stranden en baaien van het zuiden

Tijdens het wandelen op Menorca word je in het zuiden weer op heel andere uitzichten getrakteerd. Hier wordt het eiland door langgerekte zandstranden en rustige turquoise wateren gekenmerkt. Een van de in Menorca geliefdste wandelroutes in dit deel van het eiland is die tussen Santo Tomas en Son Bou. Dit pad leidt je door het natuurreservaat van Son Bou, waar je met een beetje geluk ook nog eens bijzondere vogelsoorten kunt spotten. De route bedraagt iets minder dan 12 kilometer.

Leuke wandelroutes in Menorca

Populaire excursies

Beste wandelroutes in Menorca
Het binnenland van Menorca

Wandelen op Menorca en het binnenland ontdekken

Natuurlijk zijn het niet alleen de kustgebieden die op dit eiland aantrekkelijk zijn. In het binnenland leiden de paden je door dichtbegroeide bossen en langs historische monumenten, akkers en dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ga je op Menorca wandelen in het binnenland, dan realiseer je je hoe rijk de historie van dit eiland is. De route tussen Es Mercadal en Monte Toro behoort tot de meest bewandelde, alhoewel er op en rond de 350 meter hoge berg -die het hoogste punt van het eiland is- nog veel meer wandelroutes bestaan.

De bekendste wandelroutes

Camí de Cavalls

De bekendste van alle wandelroutes op Menorca draagt de naam Camí de Cavalls, ook wel aangeduid als de GR-223. Het pad is in totaal 185 kilometer lang en loopt langs de gehele kust van het eiland. Je kunt het hele pad of gedeelten ervan verkennen. De GR-223 is in 20 verschillende etappen opgedeeld. Het wandelen door Menorca doet je op dit pad van de ene in de andere verbazing vallen: stranden, baaien, valleien, rotsachtige gebieden en historische overblijfselen passeer je aan de lopende band. Dankzij de duidelijke bewegwijzering zul je op hét wandelpad van Menorca niet zomaar verdwalen.

Wandelen in de natuur van menorca

Tal van wandelroutes om uit te kiezen

Alhoewel iedereen meteen ‘Camí de Cavalls’ roept wanneer hij of zij wordt gevraagd naar routes voor een wandelvakantie op Menorca, is dit zeker niet de enige optie die je hebt. Zo is de al eerder genoemde route van Es Mercadal naar de top van de Monte Toro ook een absolute aanrader. Eenmaal op de top aangekomen geniet je van een panoramisch uitzicht over het hele eiland. Ook een wandeling in het natuurpark S’Albufera des Grau is leuk voor zowel beginnende als gevorderde wandelaar.

In welk seizoen kun je het beste op Menorca gaan wandelen?

Wil jij op Menorca gaan wandelen? Het beste doe je dat in het voorjaar of het najaar. Dat advies geldt vooral wanneer je een echte wandelvakantie op Menorca wilt vieren waarbij je je elke dag urenlang een weg baant door de ongerepte natuur. In april, mei, september en oktober reken je op aangename temperaturen én weelderige vegetatie. In het hoogseizoen lopen de temperaturen vaak dusdanig op, dat het wandelen op Menorca minder aangenaam kan worden. Wandelen in de wintermaanden is overigens wel mogelijk, maar reken dan wel ook aanzienlijk lagere temperaturen en modderige paden.  

Wandelen en fietsen combineren

Behoor jij tot de sportieve vakantiegangers? Dan kun je ook gaan wandelen én fietsen op Menorca. Ook voor comfortabele avonturen op de tweewieler is het eiland vlak genoeg. Bovendien is de fiets een ideaal middel om binnen afzienbare tijd de mooiste, onverstoorde plekjes van het eiland te ontdekken. Fietsen kun je op vele verschillende plekken op het eiland huren.

Een complete wandelvakantie

Wil je in Menorca gaan wandelen en je vakantie geheel in het teken van deze activiteit stellen? Boek dan een wandelvakantie op Menorca. Een goede aanbieder om een dergelijke vakantie te boeken is SNP, gespecialiseerd in natuurreizen. Natuurlijk kun je het wandelen door Menorca ook helemaal zelf uitstippelen en je vlucht, accommodaties en wandelroutes zelfstandig plannen.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…