Zoek & boek
Alles over vliegveld Mahon

Vliegveld in Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland
Vliegen naar Menorca

Van een Nederlandse luchthaven naar het vliegveld van Menorca

De luchthaven van Menorca ligt in het zuidoosten van het eiland, op ongeveer 4,5 kilometer afstand van hoofdstad Mahón. Het is het enige vliegveld van dit Baleareneiland. Hij werd in 1969 geopend en hoewel Menorca Airport als bescheiden luchthaven startte, telt hij vandaag de dag 16 gates. In 2008 werd hij in zijn geheel gerenoveerd. Het vliegveld van Menorca, dat ook wel Mahón Airport of in het Spaans Aeropuerte de Menorca wordt genoemd, heeft de IATA-code MAH. Vanaf de Nederlandse vliegvelden is de vliegtijd naar dit prachtige eiland slechts 2,5 uur.

Menorca vliegveld
Waar wacht je nog op?

Boek direct je vliegtickets naar Menorca

Vliegtuig boeken naar Menorca
Het vliegveld van Menorca

Het vliegverkeer van en naar Menorca Airport

De meeste passagiers die naar de luchthaven van Menorca vliegen, betreffen buitenlandse bezoekers. Menorca mag dan aanzienlijk minder druk worden bezocht dan zijn broertjes Ibiza en Mallorca, toch mag het eiland jaarlijks op voldoende animo rekenen. Ook het aantal binnenlandse passagiers is groot. De belangrijkste luchthavens waarmee Menorca Airport is verbonden, zijn Barcelona, Madrid en Palma de Mallorca. Voor buitenlandse passagiers zijn dit vanuit andere Europese bestemmingen belangrijke overstapplekken. Er vliegen diverse maatschappijen zoals Iberia, EasyJet, Transavia, Vueling, TUIfly en Brussels Airlines naar Mahón. Vanuit Nederland kun je gebruik maken van diverse vliegmaatschappijen.

Een vliegvakantie naar Menorca

Menorca Airport door het jaar heen

Het vliegveld van Menorca mag jaarlijks op ongeveer 3,4 miljoen passagiers rekenen. De afgelopen twintig jaar is het vliegverkeer van en naar het eiland enorm toegenomen. De meeste vluchten vinden plaats tussen mei en half oktober, de maanden die binnen het zomerseizoen vallen. Augustus is voor de luchthaven van Menorca de drukste maand. Ook vanuit Nederland vind je in het hoogseizoen vrijwel elke dag een vlucht –al dan niet met tussenstop- naar het eiland. In augustus worden er jaarlijks rond de 500.000 passagiers vervoerd, in wintermaanden als januari is dat slechts een tiende daarvan.

Vliegveld van Menorca

Populaire excursies

Praktische informatie betreffende de luchthaven van Menorca

Menorca Airport heeft één passagiersterminal met 16 gates. Het vliegveld van Menorca bestaat uit drie verdiepingen: het inchecken vindt plaats op de eerste verdieping, terwijl de veiligheidscontrole zich net als de boarding gates op de tweede verdieping bevindt. Op de eerste verdieping van Menorca Airport vind je een bar, diverse winkels en een toeristisch informatiepunt. Op de tweede verdieping bevinden zich daarnaast een bar-restaurant, winkels en speelruimte voor kinderen. Voor het vliegveld van Menorca zijn diverse parkeerplaatsen gelegen, voor zowel kort als lang parkeren. Ook is dit de plek waar je je huurauto achterlaat.

Van het vliegveld naar je accommodatie

Ben je net op de luchthaven van Menorca geland en sta je op het punt je vakantie op het eiland te beginnen? Je kunt je accommodatie op diverse manieren bereiken. Heb je een auto gehuurd, dan haal je deze op Menorca Airport direct af. Ook taxi’s worden veel gebruikt. Een goedkope taxi regel je het beste van tevoren via TaxiTender. Daarnaast is er buslijn 10, die veel toeristen weet te bedienen. Vanaf het vliegveld ben je met deze bus binnen een kwartier in hoofdstad Mahón. Daar kun je overstappen op andere bussen.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…