Uitgaan in Menorca

Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Op Menorca is uitgaan verrassender dan je denkt

Menorca heeft prachtige stranden en een binnenland dat je eveneens gezien moet hebben. Minder bekend staat het eiland om zijn uitgaansmogelijkheden. En hoewel deze inderdaad een stuk beperkter zijn dan op Mallorca en Ibiza, is op Menorca uitgaan alles behalve saai. Hier geen overdadige glamour of uitbundigheid, maar genieten op een vooral intiemere en sfeervollere manier. Zeg nou zelf: klinken een romantische zonsondergang, visrestaurant en cocktailbar niet als de perfecte ingrediënten voor een onvergetelijke avond? Natuurlijk zijn er ook enkele grote clubs en discotheken, welke je voornamelijk in Mahón en Ciutadella vindt.

Op Menorca uitgaan doe je vooral in Mahón en Ciutadella

Het nachtleven van Menorca concentreert zich vooral in de twee steden van het eiland: hoofdstad Mahón en het swingende Ciutadella. In Mahón is het iets rustiger dan in Ciutadella, waar je in het oude centrum en langs de haven kunt uitgaan. In Mahón, dat overigens ook wel Maó of Maó-Mahon wordt genoemd, vind je een groot deel van de eet- en uitgaansgelegenheden aan de Martines Atlante Boulevard in het havengebied. Behalve in deze twee steden kun je op Menorca ook uitgaan in toeristische badplaatsen als Cala’n Bosch, Son Bou en Cala’n Porter.

Over het uitgaan op Menorca

De bekendste clubs van Menorca draaien vele verschillende muzieksoorten. De nieuwste dancemuziek wordt afgewisseld met hits uit voorbije decennia en Latijns-Amerikaanse beats. De meeste clubs zijn in de zomer vrijwel dagelijks geopend en buiten het zomerseizoen alleen in het weekend. De prijzen op het eiland liggen over het algemeen iets lager dan in Nederland, wat je in veel cafés en bars op het eiland terugziet. Wil je op Menorca uitgaan in een van de bekendste clubs, dan zul je merken dat de prijzen daar aanzienlijk hoger liggen. Zeker in het hoogseizoen is dit het geval.

De grootste clubs en discotheken van het eiland

Vrijwel iedereen is het erover eens dat Sa Cova d’en Xoroi, in een grot vlakbij Cala’n Porter, de beste discotheek van het eiland is. Nergens anders op Menorca kun je uitgaan op zo een unieke plek. In Ciutadella is het de Esfera Disco die de kroon spant. Ook nachtclubs Jazzbah en Kopas Club, met een breed scala aan muziekstijlen, zijn bekend. In Mahón zijn vooral de Moon Club en de Mambo Club in de haven populair. Op Menorca is het gebruikelijk dat je op één avond verschillende –naast elkaar gelegen- uitgaansgelegenheden bezoekt.

Iets anders dan de grote clubs

Wil je op Menorca uitgaan, maar eens iets anders dan de hele avond dansen op opzwepende dancebeats? Ook dan zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. Bezoek in Sant Climent bijvoorbeeld Es Casino, de oudste jazzclub van het eiland. Ook in Mahón kun je genieten van jazzbar: in Akelarre wordt live muziek gespeeld en schenkt men heerlijke cocktails. Iets anders dan jazz? Swing dan op de heerlijke muziek van Salsa Club Asere in Ciutadella. Of kijk in Mahón naar het programma van El Téatre Principal de Maó voor een écht bijzonder avondje uit.

Handige tips & blog

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...