Zoek & boek

Taxi bestellen in Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland
Taxi op Menorca

Een taxistandplaats is eenvoudig gevonden

Ieder taxibedrijf op het eiland beschikt over een ruime vloot voertuigen die stuk voor stuk aan de wettelijke eisen voldoen. Dit betekent dat ze een betrouwbare en veilige service aan hun passagiers kunnen aanbieden. Meestal is het een fluitje van een cent om op Menorca een taxi te vinden. Taxistandplaatsen, die in het Spaans paradas de taxi heten, bevinden zich bij de luchthaven, de belangrijkste toeristische trekpleisters en stadscentra. Ook is het mogelijk om op straat een taxi aan te houden. Dat is in Nederland wellicht wat minder gebruikelijk, in Spanje is het de normaalste zaak van de wereld.

Taxi boeken Menorca
Waar wacht je nog op?

Boek direct je taxi in Menorca

GetYourGuide Bekijk prijs
Bestel een taxi

Wat zijn de kosten voor een taxi op Menorca?

Taxitarieven worden in Spanje door de overheid gereguleerd. Alhoewel de prijzen jaarlijks iets omhooggaan, zijn ze nog altijd zeer redelijk te noemen. Zo betaal je voor een rit van de luchthaven naar de hoofdstad Mahón 15 euro en naar Ciutadella de Menorca 55 euro. Voor nachtritten en bagage worden extra kosten in rekening gebracht. Houd er echter rekening mee dat deze prijzen richtlijnen zijn en dat het altijd verstandig is om met de chauffeur overeenstemming over de kosten voor je taxi in Menorca te bereiken. Zo voorkom je discussies achteraf.

Taxi naar het vliegveld Menorca
Taxi bestellen Menorca
Taxi nemen waar en wanneer je maar wilt

Een taxi van of naar de airport van Menorca

De prijs voor een taxi in Menorca vanaf de luchthaven vind je op een bord in de aankomsthal, vlak bij het toeristeninformatiepunt. Daarop staat vermeld welke prijzen er op dat moment gelden. Je vindt de taxistandplaats direct aan het eind van de arrivals terminal. Wil je je transfer per taxi van of naar de airport van Menorca vooraf regelen? Boek dan via Taxi2airport. Via deze site kun je gemakkelijk in het Nederlands je rit vastleggen. Het platform werkt alleen samen met gekeurde lokale taxibedrijven die vaste bedragen per rit hanteren. Geen vervelende verrassingen dus!

Naar wat ben je op zoek?

Type vakantie

Goed om te weten

Heb je een taxi op Menorca nodig? Dan is het belangrijk om te weten dat de voertuigen maximaal 4 personen mogen vervoeren. Voor grotere groepen heb je dus meerdere taxi’s nodig. Ook is het in Spanje gewoon om de chauffeur een fooi van ongeveer 10 procent te geven, zeker wanneer hij of zij helpt met het in- en uitladen van je koffers. Uiteraard is het geen verplichting, maar wanneer je je bedenkt dat het loon van Spaanse chauffeurs een stuk lager ligt dan bij ons in Nederland, begrijp je dat het een vriendelijk en welkom gebaar is.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…