Cala Pregonda

spanje
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Cala Pregonda, onbedorven parel in het noorden van Menorca

Cala Pregonda op Menorca is een gouden zandstrand met een rode ondertoon dat zich om diverse redenen van alle andere stranden op het eiland weet te onderscheiden. Vanwege zijn unieke karakter is het strand zowel onder locals als toeristen zeer geliefd. De kleine rotseilandjes die zich vlak voor de kust bevinden, beschermen Cala Pregondo tegen de golven, wat het strand voor zwemmers en snorkelaars nog eens extra aantrekkelijk maakt. Cala Pregonda (pregando = bidden) dankt zijn naam aan het silhouet van een biddende vrouw, dat in het rotsachtige eilandje te zien is.

Hoe bereik je Cala Pregonda?

Cala Pregonda op Menorca is een weinig bezocht strand en daar is een reden voor: de toegang is niet de gemakkelijkste. Wil je met de auto naar Cala Pregonda, dan rijd je richting Fornells en sla je af bij Cavellaría Beach. Daarna volg je de weg naar Binimel-là, waar je je auto parkeert. Vanaf de parkeerplaats is het ruim een half uur lopen naar het strand van Cala Pregonda. Het voetpad behoort tot de populairste wandelroutes van het eiland. Hoewel het een uitdagende tocht is, word je door de spectaculaire uitzichten onderweg dubbel en dwars beloond.

Doen en zien bij Cala Pregonda op Menorca

Cala Pregonda op Menorca heeft zo’n onbedorven karakter, dat je haast zou denken dat hier nooit eerder een stap is gezet. Er zijn op het strand geen faciliteiten, dus zorg ervoor dat je voldoende water en eten bij je hebt. Vanaf het strand heb je niet alleen uitzicht op de vlak voor de kust gelegen rotseilandjes, maar ook op de vuurtoren van Cavalleria. Neem je snorkelset mee en geniet van de onderwaterwereld of zwem naar het kleine rotseilandje, klim naar de top en duik daarvandaan in het natuurlijke zwembad dat er verscholen ligt.

Het weer op Menorca

Advertentie


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...