Cala Mitjana

spanje
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Cala Mitjana op Menorca is een en al schoonheid

Te midden van het populaire zuiden van het eiland vind je een van Menorca’s beste stranden in een compleet natuurlijke omgeving: Cala Mitjana. Hier geen beton, geen verkopers en geen upbeat muziek die uit de speakers van beach bars schalmt. Het Cala Mitjana strand is een plek zonder faciliteiten waar alleen maar ruimte bestaat voor het natuurschoon. Het strand ligt tussen Cala Galdana en Cala Trebalúger en wordt gezien als een van de mooiste van het hele eiland. De brede baai met kalm, helderblauw water is populair onder toeristen én locals.

Het door kliffen en dennenbomen beschutten Cala Mitjana strand

Het Cala Mitjana strand is dé locatie bij uitstek om te snorkelen. Dankzij de helderblauwe zee is de onderwaterwereld goed zichtbaar. De lage kliffen en de grote hoeveelheid dennenbomen beschermen Cala Mitjana tegen de wind. De rechterkant van het Cala Mitjana strand heeft een zanderige bodem en een diepte van vijf meter, terwijl het linkergedeelte een gemengde zanderige en rotsachtige bodem heeft en een diepte van negen meter. Houd er vanwege de schaduw van de dennenbomen rekeningen mee dat de zon anderhalf uur vóór zonsondergang van Cala Mitjana op Menorca verdwijnt.

Met de auto naar Cala Mitjana

Alhoewel Cala Mitjana op Menorca een geliefd strand is, is er dankzij zijn brede zandstrook altijd voldoende ruimte. Wel wordt iedereen die met de auto naar Cala Mitjana komt, aangeraden dit vroeg te doen. Des te later je komt, des te lastiger wordt het parkeren. Het parkeren is wel gratis. Vanaf de parkeerplaats is het tien minuten lopen naar het Cala Mitjana strand. Vertoef je een dag bij Cala Mitjana, probeer dan ook Cala Mitjaneta te bezoeken. Deze minibaai direct naast Cala Mitjana heeft bij de juiste watercondities een stukje strand voor twee of drie personen.

Het weer op Menorca

Advertentie


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...