Cala Macarelleta

spanje
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Een oase van rust op Cala Macarelleta op Menorca

Cala Macarelleta op Menorca heeft al heel wat ansichtkaarten gesierd. Het zandstrand ligt aan de zuidwestkust van het eiland, niet ver van Cala Galdana. Het heeft prachtig turquoise water en wordt omringd door met pijnbomen begroeide rotsen. Er zijn geen faciliteiten of strandwachten aanwezig op Cala Macarelleta. Neem dus je eigen eten en drinken mee. Onder de beperkte aantallen bezoekers bevinden zich relatief veel nudisten. Voor hen is Cala Macarelleta een geliefde plek om te zonnebaden. Het strand bevindt zich in dezelfde baai als Cala Macarella, maar is een stuk kleiner.

Cala Macarelleta, Cala Macarella en het oogverblindende wandelpad dat ze verbindt

Cala Macarelleta op Menorca is een verborgen strand en ideaal voor rustzoekers die benieuwd zijn naar een van de prachtigste plaatjes die het eiland je weet te bieden. Neem dan ook zeker een fototoestel mee! Het wordt aangeraden om Cala Macarelleta alleen met kinderen te bezoeken wanneer deze zelfstandig kunnen lopen. Het strand is verbonden met Cala Macarella, een van de beroemdste baaien van het eiland. Veel toeristen combineren een bezoek aan de twee dan ook met elkaar. De twee staan middels een wandelpad met elkaar in verbinding.

Hoe bereik je Cala Macarelleta?

Cala Macarelleta op Menorca is, ondanks zijn ietwat verborgen ligging, makkelijk te bereiken. Wanneer je vanuit Ciutadella de Menorca met de auto koers zet naar dit strand, trek je daar ongeveer een half uurtje voor uit. Je auto laat je voor een paar euro achter op het parkeerterrein en gaat te voet verder over een smalle weg. Gratis kan op een kilometer afstand van Cala Macarelleta. Je bezoek aan Cala Marcarelleta en Cala Macarella kun je overigens ook combineren met een duik bij Cala Galdana. Middels een makkelijk bewandelbare weg van anderhalve kilometer combineer je de baaien.

Het weer op Menorca

Advertentie


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...