Cala Galdana

spanje
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Cala Galdana: Queen of the Calas

Cala Galdana ligt aan de Menorcaanse zuidkust en is een fijne bestemming voor koppels en families die op zoek zijn naar een rustig verblijf op dit Spaanse eiland. Het strand en bijbehorende resort liggen aan het beginpunt van de Algendar kloof. De gelijknamige rivier deelt het kleine stadje in tweeën. Cala Galdena op Menorca is al meer dan eens uitgeroepen tot het beste strand van Europa, waardoor er vaak naar wordt gerefereerd met de bijnaam ‘Queen of the Calas’ (Koningin der Baaien). Het witte zand en de krijtstenen kliffen geven Cala Galdana een Caribische vibe.

Reisorganisaties die wij aanbevelen


Cala Galdana op Menorca: het mooiste strand van het eiland

Cala Galdana is een prachtige baai die de vorm van een halve cirkel heeft. Het azuurblauwe water, de krijtstenen kliffen en de begroeiing maken dit strand het prachtigst denkbare decor voor een Spaanse zonvakantie. Het rustige water, dat maar beetje bij beetje dieper wordt, nodigt uit tot tal van activiteiten zoals kajakken en paddleboarden. Rond het strand van Cala Galdana op Menorca tref je diverse winkeltjes, maar ook bars en restaurants. De jachthaven, waarin niet zelden jaloersmakende boten liggen aangemeerd, maakt het mediterrane zomerse plaatje helemaal compleet.

Cala Galdana: het resort

Cala Galdana op Menorca is geen authentiek ogend dorpje, maar dat heb je het vanwege zijn familie- en vooral kindvriendelijkheid zonder enig nadenken vergeven. Behalve de vele watersporten die je bij Cala Galdana kunt beoefenen, kun je ook midgetgolf spelen en het kleine waterpark met verrassende attracties bezoeken. Ook zijn er in de directe –vlakke- omgeving genoeg mogelijkheden om te fietsen. Niemand zal zich hoeven te vervelen. Wil je eens een dagje wat anders? Huur dan een auto en bezoek de boerenmarkt in het het nabijgelegen Ferreries of bezoek het 13e-eeuwse kasteel van Santa Agueda.

Het weer op Menorca

Advertentie


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...