Cala En Porter

spanje
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Cala’n Porter op Menorca: zonnebaden in de luwte van groene kliffen

Cala’n Porter op Menorca is een mooi strand aan een baai in een beschermd natuurgebied, gelegen aan de zuidkant van het eiland. Het zandstrand ligt tussen met pijnbomen begroeide, kalkstenen kliffen en kan alleen middels een bijna tweehonderd treden tellende trap worden bereikt. Is dat je een beetje te veel van het goede, dan kun je hartje zomer gebruik maken van het minitreintje. Dezelfde steile kliffen zorgen ervoor dat het strand van Cala’n Porter altijd beschermd is tegen wind en dus golven. Een ideale plek voor families met kinderen dus!

Kindvriendelijk strand aan een sympathieke badplaats

Cala ’n Porter was een van de eerste beach resorts van het eiland. Alhoewel er genoeg uitgaansgelegenheden en activiteiten voor kinderen zijn, heeft het dorpje zijn authentieke karakter nooit verloren. Wanneer je op het strand van Cala’n Porter ligt, zie je boven de toppen van de kliffen enkele witgeschilderde hotels uit steken. De rustige zee en het langzaam aflopende strand maken Cala’n Porter op Menorca een kindvriendelijke bestemming. Parasols en ligbedjes zijn te huur, terwijl je je drankjes en snacks bij een van de barretjes kunt halen. Een prima plek om een dagje te relaxen!

Watersportactiviteiten bij Cala ’n Porter

Cala ’n Porter is niet alleen ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, maar weet nog meer bezoekers op hun wenken te bedienen. Het water is hier zó helder, dat de hier aangemeerde bootjes haast boven het water lijken te zweven in plaats van erop te drijven. Slechts één blik op het water bij Cala’n Porter op Menorca nodigt je uit tot een verfrissende duik of een van de vele watersportactiviteiten die je er kunt beoefenen. Zeilbootjes vormen vlak voor de kust een vertrouwd plaatje, maar ook kajakken is op deze plek meer dan populair.

Het weer op Menorca

Advertentie


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...