Mooiste stranden van Menorca

Mooiste stranden van Menorca

spanje -
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Van de gehele Balearen vind je de mooiste stranden op Menorca

Menorca heeft een kustlijn die wel meer dan 200 kilometer telt. Het eiland heeft meer stranden en baaien dan Ibiza en Mallorca bij elkaar. Met zijn maar liefst twee kilometer lengte is Playa de Son Bou het langste strand. Wat het mooiste strand van Menorca is? Dat is per persoon verschillend en geheel afhankelijk van je eigen voorkeur. Voor sommigen is dat het ruime strand van Cala ’n Bosch of Cala En Turqueta, voor anderen zijn dat tussen rotsachtige gebieden verstopte baaitjes. Ook zijn er op Menorca voldoende naaktstranden te vinden.

Wat vinden gezinnen met kinderen het mooiste strand van Menorca?

De mooiste stranden van Menorca zijn voor gezinnen met jonge kinderen díe stranden, die breed genoeg zijn en voldoende speelruimte bieden voor de jongste vakantiegangers. Maar ook de stranden die geleidelijk aflopen in zee. Een voorbeeld daarvan is Playa Son Bou, waar veel voorzieningen aanwezig zijn en je ook parasols en ligbedjes kunt huren. Ook Cala En Turqueta wordt door families vaak als het mooiste strand van Menorca genoemd. Dit fijne, witte zandstrand wordt omringd door dennenbomen, waardoor je ook altijd op dat wenselijke stukje schaduw kunt rekenen.

Het immens populaire strand van Cala ’n Bosch

En dan hebben we het strand van Cala ’n Bosch nog niet eens genoemd. Ook hier reizen jaarlijks veel families naar af. De zeebodem loopt geleidelijk af in zee en het water is hier zo rustig en helder dat er bijna geen betere plekken op het eiland zijn om te snorkelen. Ook duiken doet men hier graag. Het strand van Cala ’n Bosch ligt in het zuidwesten van het eiland en zijn dorp is in de jaren tachtig speciaal voor het toerisme gebouwd. Er zijn meer dan genoeg accommodaties, horecagelegenheden en winkels te vinden.

Menorca, eiland van verborgen baaien

Is het mooiste strand van Menorca voor jou per definitie een rustige bestemming? Goed nieuws. Het eiland telt namelijk tal van afgelegen baaien waar je het turquoise water met maar weinig anderen hoeft te delen. Neem bijvoorbeeld het oostelijk gelegen Cala Galdena, dat door rustzoekers tot de mooiste stranden van Menorca wordt gerekend. De hoefijzervormige baai ligt midden in de natuur. Maar vergeet ook Cala Mitjana in het zuiden van het eiland niet. Aan deze door dennenbomen omringde baai is het heerlijk vertoeven. Dankzij de oogverblindende zonsondergangen ademt deze plek ook een portie romantiek.

Op Menorca aan naaktstranden genieten van de Spaanse zon

Naast romantische baaitjes en voor families unieke zandstranden telt Menorca ook diverse naaktstranden. Op een van Europa’s mooiste eilanden is nudisme, net als in de rest van Spanje, aan een opmars bezig. Je vindt op Menorca diverse naaktstranden waar je volop geniet van rust en nóg meer in contact staat met de omringende natuur. Op Menorca zijn populaire naaktstranden het moeilijk bereikbare Cala Pilar in het noordoosten, maar ook Cala Calderer en Sa Mesquida. Dat laatstgenoemde strand staat ook bekend om zijn perfecte snorkelmogelijkheden.


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...