Zoek & boek

Scooter huren in Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Start jouw ontdekkingsreis met een scooter

Zijn prachtige natuur, witte zandstranden en ontspannen mediterrane sfeer maken van Menorca een waar pareltje in de Middellandse Zee. En om daar nog een schepje bovenop te doen: de bestemming is nog een stuk ongerepter en ongedwongener dan de bekendere eilanden Ibiza en Mallorca. Een scooter huren op Menorca is de ideale manier om de adembenemende landschappen en de historische bezienswaardigheden te ontdekken. De bewegingsvrijheid die een scooter je geeft, maakt het mogelijk om zelfs de meest afgelegen baaitjes kinderlijk eenvoudig te bereiken.

Scooter boeken Menorca
Waar wacht je nog op?

Boek direct je scooter in Menorca

Huur direct een scooter

Zelfs de meest afgelegen plekken ontdek je per scooter

Ongeacht welk deel van het eiland je wilt bewonderen, de scooter is zonder enige twijfel een van de beste manieren om op ontdekkingstocht te gaan. Zelfs kronkelende wegen en smalle straatjes houden je niet tegen om de meest schilderachtige plekjes te bereiken. Terwijl het gros van de toeristen plaatsneemt bij het op reizigersforums geroemde restaurant aan het water, parkeer jij je scooter een paar honderd meter verderop om aan te schuiven op een plek die alleen de locals kennen.

Scooter rijden Centrum Menorca
Scooter tocht Menorca
Scooter huren waar je maar wilt

Reizen op eigen tempo

Daar houden de voordelen van een scooter huren op Menorca echter niet op. Zo hoef je je bijvoorbeeld ook nooit zorgen te maken over parkeerproblemen. Zelfs bij de drukker bezochte toeristische trekpleisters is er altijd wel een plekje voor jouw tweewieler. Ook onderweg zet je je voertuig eenvoudig even stil langs de kant van de weg om een foto te maken van het prachtige uitzicht. Of om even van een versgeperst fruitsapje te genieten natuurlijk. Reizen doe je per scooter helemaal op eigen tempo.

Naar wat ben je op zoek?

Type vakantie

Waar op het eiland kun je scooters huren?

Zie je het al zitten? Laten we dan overgaan tot het praktische gedeelte. Een scooter huren op Menorca kan in veel verschillende (bad)plaatsen, waaronder Mahón en Ciutadella. Logischerwijs hebben de meest toeristische plekken het grootste aanbod. Tot de bekende scooterverhuurbedrijven van het eiland behoren Motorent Menorca, Top Scooter en Alquiler Moto Menorca. Scooterhuur heeft doorgaans een minimumduur van 24 uur. Ook als je gedurende je hele verblijf op het eiland een scooter wilt kunnen rijden, is dat mogelijk.

Wat kost het om een scooter te huren op Menorca?

De tarieven voor scooterhuur op dit Spaanse eiland zijn van enkele factoren verantwoordelijk. Zo speelt het type scooter dat je wilt huren een rol, maar natuurlijk ook de huurtermijn. Des te langer je huurt, des te gunstiger valt de dagprijs uit. De prijzen liggen meestal tussen de 25 en de 40 euro per dag. Ga wel altijd goed na of verzekeringskosten daarbij zijn inbegrepen.

Verkeersregels

Wil je een scooter huren op Menorca, dan is het belangrijk om je aan de verkeersregels te houden. Gelukkig wijken die niet af van wat wij in Nederland zijn gewend. Houd vooral rekening met de snelheidslimieten; hierop worden toeristen streng gecontroleerd. Ook het dragen van een helm is voor zowel de bestuurder als een eventuele passagier verplicht. In landelijke gebieden vereisen smalle wegen en scherpe bochten extra voorzichtigheid. Houd je daarmee rekening, dan wordt het huren van een scooter op Menorca een groot succes!

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…