Zoek & boek

Fietsen op Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Fietsen op Menorca, kilometerslang door de ongerepte natuur

Fietsen op Menorca is om verschillende redenen een goed idee. Zo rijd je in de eerste plaats met je stalen ros door een eiland dat door UNESCO tot biosfeerreservaat werd uitgeroepen. Dat betekent dat je onderweg je ogen uitkijkt. De landschappen aan de kust en in het binnenland laten niemand onberoerd. Ook kom je maar weinig andere toeristen tegen, wat van fietsen in Menorca nog eens een extra rustgevende bezigheid maakt. Omdat het eiland relatief vlak is, hoef je geen geoefend fietser te zijn op deze bestemming.

In Menorca fietsen
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Menorca

vakanties.nl
Vakanties.nl Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Leukste fietstocht in Menorca

Wat is de beste periode om op Menorca te fietsen?

April, mei, juni, september en oktober gelden als de beste maanden om te fietsen op Menorca. In het voorjaar, de late zomer en het vroege najaar zijn de temperatuur het aangenaamst. Het is dan zonnig en warm op het eiland, maar het kwik loopt niet op tot oncomfortabele hoogte. Wil je toch in de zomer gaan fietsen op Menorca, start dan het liefst ’s ochtends vroeg aan je route. In de wintermaanden ligt de temperatuur lager en valt er regelmatig neerslag. Dit maakt het fietsen niet onmogelijk, maar wel risicovoller.

De mooiste fietsroute van het eiland

Camí de Cavalls

Wie in Menorca gaat fietsen, moet zeker eens een stuk van de Camí de Cavalls meepakken. Deze oude kustweg is 185 kilometer lang en loopt rond het hele eiland. Behalve de kustlandschappen van Menorca ontdek je ook bossen, valleien, rotsachtige formaties, dorpen en historische bezienswaardigheden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een complete fietsvakantie naar Menorca te boeken en elke dag een stuk van de Camí de Cavalls af te leggen.

Waar zijn de leukste fietsroutes in Menorca?

Populaire excursies

Met de fiets door Menorca
Voor ieder wat wils

Meer dan genoeg fietsroutes voor alle leeftijden en ervaringsniveaus

Fietsen in Menorca kan natuurlijk op nog veel meer andere plekken. Zo is de route van hoofdstad Mahón naar het vissersdorp Fornells ook erg leuk. Van de stad rijd je via de heuvels van het binnenland naar een plek die nog echte traditie ademt. Langs de zuidkust is de route van het witte dorp Binibèquer Vell naar de vuurtoren van Punta Prima erg geliefd. Onderweg geniet je van het schitterende uitzicht op de Middellandse Zee.

De mooiste plekjes in Menorca

Steden, baaien en vissersdorpen

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je fietsvakantie op Menorca? Noteer dan ook de route van de stad Ciutadella de Menorca naar hoofdstad Mahón op je lijstje. Houd er wel rekening mee dat dit een lange route is. Onderweg zul je dus meerdere stops moeten maken. Vanuit hoofdstad Mahón is het ook leuk om naar het dorpje Cala Torret in het zuiden te rijden. Het dorp is gelegen aan een idyllische baai. Overweeg tot slot ook de route tussen Son Bou en Cap de Faváritx, wederom in het zuiden.

Langs de boulevard fietsen in Menorca

Fietsverhuur op Menorca

Wil je op Menorca fietsen huren, dan heb je verschillende opties. Verhuurbedrijven vind je zowel in de steden als bij kustplaatsen. Soms kun je bij je hotel of resort ook een fiets huren. Enkele van de bekendste bedrijven waarbij je een fiets kunt huren op Menorca zijn Bike Menorca, Tot Velo, JustFunBikes en Beach Bike. Deze bedrijven bevinden zich respectievelijk in Mahón, Ciutadella de Menorca, Son Bou en Cala en Bosch.

Wat kost het om een fiets te huren op het eiland?

Wie wil gaan fietsen op Menorca, hoeft niet bang te zijn van torenhoge prijzen. Voor rond de 15 euro per dag kun je een goede fiets huren. Voor een speciale fiets als een mountainbike of een e-bike betaal je uiteraard meer dan voor een reguliere stadsfiets. In dat geval moet je rekenen op een huurprijs tussen de 20 en 40 euro per dag. Ga je een fiets huren op Menorca, dan wordt de dagprijs gunstiger naarmate je de tweewieler langer huurt. Ook zijn juniorfietsen goedkoper dan fietsen voor volwassenen.

Aanbieders van fietsvakanties naar dit Spaanse eiland

Wil je op fietsvakantie naar Menorca en wil je dit laten regelen door een ervaren reisbureau? Dan heb je de keuze uit verschillende pakketten. Bij reisbureaus als SNP Natuurreizen, Fiets-Fun, Cycletours en zelfs TUI ben je aan het juiste adres voor een volledig verzorgde reis: fietsverhuur, accommodaties, kaarten en routebeschrijvingen. Ook kan vaak je vliegreis geregeld worden.

Tips voor het fietsen op dit prachtige eiland van de Balearen

Fietsen op Menorca staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Om ervoor te zorgen dat deze activiteit optimaal comfortabel en zorgeloos is, houd je rekening met een paar dingen. Zo zorg je natuurlijk voor de juiste kleding en schoenen en neem je onderweg genoeg water en snacks mee. Ook je zonnebril, zonnebrandcrème en eventueel een hoofddeksel neem je mee. Volg tot slot de route op de kaarten, internet is namelijk niet overal even beschikbaar. Kun je alles op dit lijstje afvinken? Dan ben je helemaal klaar voor het fietsen op Menorca!

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…