Zoek & boek

Fiets huren in Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland
Fiets huren op Menorca

Een fiets huren op Menorca en dwars door de natuur trekken

Menorca is het tweede kleinste eiland van de Balearen, maar is rijk aan natuurlijke schoonheid en culturele bezienswaardigheden. Een van de beste manieren om al deze hoogtepunten te ontdekken, is per fiets. Het eiland is een ideale bestemming voor fietsers van alle niveaus. De fietspaden zijn duidelijk gemarkeerd en het uitgebreide netwerk biedt je de mogelijkheid om alle bezienswaardigheden op je stalen ros te bereiken. Die hoef je overigens niet zelf mee te nemen uit Nederland; mogelijkheden tot fietsverhuur zijn er op Menorca namelijk volop!

Fiets huren in Menorca
Waar wacht je nog op?

Huur direct je fiets in Menorca

GetYourGuide Bekijk prijs
Huur direct een fiets

Op de tweewieler naar de best bewaarde geheimen van het eiland

Een fiets huren op Menorca: je zult er geen spijt van krijgen. Het eiland is grotendeels vlak en de heuvels die het telt, zijn zacht. In het binnenland rijd je door het groen en talrijke akkervelden. Het hoogste punt van Menorca is de Monte Toro berg, die een hoogte van 358 meter heeft. Fietsen maakt het je bovendien makkelijk om door zelfs de smalste straatjes en de meest afgelegen stranden te navigeren, waardoor je plekken ontdekt die de meeste toeristen aan zich voorbij moeten laten gaan.

Fiets verhuur in Menorca
Huur een fiets in Menorca
Fiets huren waar je maar wilt

Baan je weg door een biosfeerreservaat

Een fiets huren op Menorca betekent gebruik kunnen maken van een uitgebreid netwerk van fietspaden. Of het nu de kustwegen of juist de rustige landweggetjes zijn die je wilt verkennen, de landschappen waardoor je je een weg baant, zullen een blijvende indruk op je maken. Fietsen op dit eiland doe je namelijk op een plek die 30 jaar geleden door UNESCO tot biosfeerreservaat werd verklaard. Behalve voor degenen die gewoon eens een dagje een fiets willen huren op Menorca, is de bestemming ook uitdagend genoeg voor de mountainbiker en de toerfietser.

Naar wat ben je op zoek?

Type vakantie

Dit zijn de leukste fietsroutes van Menorca

Het zal je inmiddels wel duidelijk zijn geworden: het aantal fietsroutes op dit eiland is niet op 茅茅n hand te tellen. Een aanrader voor vakantiegangers die een kort tochtje willen maken is de route van hoofdstad Mah贸n naar het idyllische dorp Cala Torret. Deze eenvoudige route is slechts 10 kilometer lang. Wil je wat meer uitdaging? Voor mountainbikers is der de 45 kilometer tellende route van Mah贸n naar Ciutadella de Menorca. Ook dit rit vanuit Mah贸n naar Cales Coves en Cala en Porter is adembenemend.

Op welke plekken vind je fietsverhuur op Menorca?

Een fiets huren op Menorca kan in de meeste toeristische gebieden. Vooral in Mah贸n, Ciutadella de Menorca en Son Bou zijn fietsverhuurbedrijven ruim vertegenwoordigd. Behalve stadsfietsen en elektrische fietsen kun je er ook mountainbikes huren. Bekende aanbieders van fietsverhuur op Menorca zijn Bike Menorca in hoofdstad Mah贸n, Tot Velo in Ciutadella de Menorca, Just Fun Bikes in Son Bou en Beach Bike in Cala en Bosc.

Wat kost fietsverhuur op het eiland?

Wil je een fiets huren op Menorca, dan ligt de prijs daarvan doorgaans tussen de 10 en 30 euro per dag, afhankelijk van het type fiets dat je wilt huren. Zo is een elektrische fiets vanzelfsprekend duurder dan een gewone stadsfiets. Ook de periode en het aantal dagen dat je een fiets huur, spelen een rol van belang. Huur je een fiets voor een hele week, dan wordt de dagprijs lager. Ook geven sommige aanbieders van fietsverhuur op Menorca korting als je met het hele gezin huurt.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels?聽

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…