Zoek & boek
Verken de zee met een boot

Boot huren in Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een boot huren op Menorca om de kustlijn van het eiland te ontdekken

Staat er een vakantie naar het Spaanse eiland Menorca op je planning en wil je er alles aan doen om het maximale uit je tijd te halen? Overweeg dan eens om een boot te huren op Menorca. Een vaartuig geeft je alle vrijheid om de kustlijn van het eiland op geheel eigen tempo te ontdekken. Bovendien bekijk je je bestemming letterlijk van een heel andere kant en geniet je op het water ook nog eens van alle privacy en rust die je je maar wenst.

Boten huren in Menorca
Waar wacht je nog op?

Boek direct je boot in Menorca

Huur direct een boot

Waar huur je je boot?

Een boot huren kan op Menorca bij verschillende aanbieders. Je kunt direct naar een lokale aanbieder stappen, maar je vaartuig ook vooraf vastleggen via een boekingswebsite. Deze bieden de informatie ook in het Nederlands aan, zodat je er zeker van kunt zijn dat alles helder voor je is. Zo kun je een boot huren op Menorca via Click&Boat, maar ook via bijvoorbeeld Scansail, Barqo, Zizoo, Boataround, Nautal of Samboat. Er zijn verschillende boten te huur. Vooral de kleinere motorboten zijn geschikt voor personen die geen vaarbewijs en geen of nauwelijks ervaring met varen hebben.

Een boot excursie maken in Menorca
Botenverhuur in Menorca
Boot huren waar je maar wilt

Wat kost het om een boot te huren op Menorca?

Wat het huren van een boot op deze prachtige bestemming van de Balearen kost, is afhankelijk van onder andere het type boot, het aantal personen en het seizoen waarin je boekt. In het hoogseizoen liggen de kosten doorgaans hoger. Een motorboot of een zeilboot huur je vaak voor ongeveer 200 euro per dag. Voor een catamaran betaal je het dubbele. Ben je op zoek naar een jacht, dan reken je op minimaal 500 euro per dag. Houd er rekening mee dat daar mogelijk ook nog brandstofkosten bij komen.

Naar wat ben je op zoek?

Type vakantie

Op ontdekkingstocht op de Middellandse Zee

Door een boot te huren op Menorca verken je probleemloos enkele van de bijzonderste stukken van de kustlijn van dit eiland. Absolute must-sees zijn onder andere Cala Macarella, Cala en Turqueta, Cova d’en Xoroi, Cala Mitjana en de havens van Mahón en Ciutadella de Menorca. Zelfs een bezoek aan Mallorca, Ibiza of Formentera, eilanden die tot dezelfde archipel behoren, is een mogelijkheid.

Is een vaarbewijs nodig?

Heb je een vaarbewijs en beschik je ook nog eens over ervaring, dan kun je bijna elke door jou gewenste boot huren op Menorca. Als je wilt, kun je ook vaartuig inclusief schipper huren. Dit is handig wanneer je geen vaarbewijs hebt, of onvoldoende ervaring hebt om zelf met voldoende zelfvertrouwen aan het roer te staan. Maar ga je het liefst zelf op pad? Een groot deel van de boten op dit eiland kun je gewoon zonder vaarbewijs huren. Zorg er wel altijd voor dat je voldoende water, snacks en bescherming tegen de zon meeneemt.

Wat is de beste tijd om met een boot in de wateren rond Menorca te varen?

Een boot huren op Menorca doe je het beste in het hoogseizoen, ondanks het feit dat de prijzen dan een stuk hoger liggen. Van mei tot en met september liggen namelijk ook de temperaturen hoog, wat het vertoeven op zee maximaal aangenaam maakt. Houd er in die periode wel rekening mee dat het verstandig is om je boot op Menorca vooraf te huren om er zeker van te zijn dat je het water op kunt.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…