Son Bou Menorca

spanje
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Son Bou op Menorca: levendige badplaats in een bijzondere omgeving

Son Bou weet Menorca’s toch al zo oogverblindende kustlijn nog dat beetje extra te sieren. De kleine badplaats ligt in het zuiden van het eiland en is volledig op toerisme gericht. Dat wil echter niet zeggen dat een vakantie in Son Bou niet sfeervol is. Integendeel. Son Bou heeft zelfs een pittoreske uitstraling, waaraan ook zijn natuurlijke omgeving bijdraagt. Een van de meest levendige resorts van het eiland ligt tegen een prachtig landschap aan. Het weer in Son Bou maakt deze badplaats van mei tot half oktober geschikt voor een zonvakantie.

Het langste strand van het eiland

Son Bou maakt Menorca vanwege zijn lange strand nog aantrekkelijker dan het eiland al is. Met een lengte van drie kilometer mag het zich het langste zandstrand van Menorca noemen. Het strekt zich langs de hele badplaats uit. Vier je je vakantie in Son Bou, dan kun je dagelijks optimaal genieten van het leven onder de Spaanse zon. Je kunt op het strand van Son Bou parasols en ligbedjes huren. Ook vind je er barretjes en zijn er diverse watersportmogelijkheden. In de zomer is er strandwacht aanwezig. Het meest westelijke gedeelte wordt gebruikt door nudisten.

Bekijk alle deals


Bezienswaardigheden om tijdens je vakantie in Son Bou te bezoeken

Verblijf je in Son Bou op Menorca, dan zijn er in je directe omgeving enkele bezienswaardigheden van historische waarde die je wellicht eens wilt bezoeken om het zonnebaden mee af te wisselen. Een van de oudste religieuze constructies van heel Menorca ligt in deze badplaats. De Basiliek van Son Bou aan de oostkant van het resort is een van de belangrijkste overblijfselen. Niet alleen uit de Menorcaanse oudheid, maar uit die van de gehele eilandengroep. Er wordt geschat dat het elf meter hoge gebouw in de vijfde eeuw werd gebouwd.

Eten, drinken en uitgaan in Son Bou

Son Bou is een moderne badplaats met alle faciliteiten die je je als vakantieganger maar wenst. Ook wat restaurants en bars betreft heb je er weinig klagen. Wil je de bloemetjes eens goed buiten zetten, dan bezoek je een discotheek in Mahón of Ciutadella. Naast de Spaanse en Mediterrane keuken zijn ook de Indische en de Britse keuken goed vertegenwoordigd in het aanbod. Een vakantie in Son Bou is geschikt voor toeristen met verschillende soorten portemonnees. Naast chique restaurants zijn er ook eenvoudige eetgelegenheden waar je voor weinig geld je honger kunt stillen.

Welk weer kun je in Son Bou verwachten?

Van mei tot half oktober is het weer in Son Bou dusdanig goed, dat je er een onbezorgde zonvakantie kunt vieren. In de maanden vlak daarvoor en daarna is het weer in Son Bou nog niet of niet meer geschikt voor strandbezoek, maar wel voor andere activiteiten. April is een populaire maand onder natuurliefhebbers en wandelaars. Het eiland staat dan prachtig in bloei en regen valt er nauwelijks. De regenachtigste maand in Son Bou is november, terwijl januari en februari de koudste maanden zijn. Son Bou op Menorca is geenszins een winterzonbestemming.

Meer bezienswaardigheden op Menorca

El Toro
Mahon
Ciutadella
Cala n bosch
Fornells

Het weer op Menorca

Advertentie


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...