Zoek & boek
Het langste strand van het eiland

Son Bou Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland
Alles over Son Bou Menorca

Het langste strand van het eiland

Son Bou maakt Menorca vanwege zijn lange strand nog aantrekkelijker dan het eiland al is. Met een lengte van drie kilometer mag het zich het langste zandstrand van Menorca noemen. Het strekt zich langs de hele badplaats uit. Vier je je vakantie in Son Bou, dan kun je dagelijks optimaal genieten van het leven onder de Spaanse zon. Je kunt op het strand van Son Bou parasols en ligbedjes huren. Ook vind je er barretjes en zijn er diverse watersportmogelijkheden. In de zomer is er strandwacht aanwezig. Het meest westelijke gedeelte wordt gebruikt door nudisten.

Son Bou Menorca hoogtepunt
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Menorca

vakanties.nl
Vakanties.nl Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Menorca Son Bou Historische bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden om tijdens je vakantie in Son Bou te bezoeken

Verblijf je in Son Bou op Menorca, dan zijn er in je directe omgeving enkele bezienswaardigheden van historische waarde die je wellicht eens wilt bezoeken om het zonnebaden mee af te wisselen. Een van de oudste religieuze constructies van heel Menorca ligt in deze badplaats. De Basiliek van Son Bou aan de oostkant van het resort is een van de belangrijkste overblijfselen. Niet alleen uit de Menorcaanse oudheid, maar uit die van de gehele eilandengroep. Er wordt geschat dat het elf meter hoge gebouw in de vijfde eeuw werd gebouwd.

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties

Zafiro Menorca

Cala 'n Bosch

Grupotel Playa Club

Cala 'n Bosch

Mar Blau

Son Bou

Occidental Menorca

Punta Prima

Eten, drinken en uitgaan in Son Bou

Son Bou is een moderne badplaats met alle faciliteiten die je je als vakantieganger maar wenst. Ook wat restaurants en bars betreft heb je er weinig klagen. Wil je de bloemetjes eens goed buiten zetten, dan bezoek je een discotheek in Mahón of Ciutadella. Naast de Spaanse en Mediterrane keuken zijn ook de Indische en de Britse keuken goed vertegenwoordigd in het aanbod. Een vakantie in Son Bou is geschikt voor toeristen met verschillende soorten portemonnees. Naast chique restaurants zijn er ook eenvoudige eetgelegenheden waar je voor weinig geld je honger kunt stillen.

Welk weer kun je in Son Bou verwachten?

Van mei tot half oktober is het weer in Son Bou dusdanig goed, dat je er een onbezorgde zonvakantie kunt vieren. In de maanden vlak daarvoor en daarna is het weer in Son Bou nog niet of niet meer geschikt voor strandbezoek, maar wel voor andere activiteiten. April is een populaire maand onder natuurliefhebbers en wandelaars. Het eiland staat dan prachtig in bloei en regen valt er nauwelijks. De regenachtigste maand in Son Bou is november, terwijl januari en februari de koudste maanden zijn. Son Bou op Menorca is geenszins een winterzonbestemming.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…