Zoek & boek
De prachtige hoofdstad

Mahon Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland
Alles over Mahon Menorca

Mah贸n op Menorca ademt 茅茅n en al cultuur

Het kleine, charmante Mah贸n is de hoofdstad van Menorca en ligt in het zuidoosten van het eiland. Mah贸n wordt in het Catalaans Ma贸 genoemd. Ma贸 op Menorca ligt in een diepe inham waarin ook zijn haven zich bevindt. Na Pearl Harbor is dit de grootste natuurlijke haven ter wereld. Een derde van de totale bevolking van het eiland woont in de hoofdstad, die in het centrum vooral een 18e-eeuwse koloniale stijl ademt. Mah贸n op Menorca telt enkele interessante culturele en historische bezienswaardigheden. Het vliegveld van Mah贸n ligt op slechts 4,5 kilometer afstand.

Culturele bezienswaardigheden Mahon Menorca
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Menorca

vakanties.nl
Vakanties.nl Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Historie Mahon Menorca

De historie van Mah贸n

Ma贸 op Menorca heeft een rijke geschiedenis die ruim voor de jaartelling begon. Er wordt vanuit gegaan dat de stad rond 200 voor Christus werd gesticht. Ook viel hij ooit in handen van de Moren en de Ottomanen en hebben de Britten er vier eeuwen terug geheerst. Van die periode zijn nog de meeste invloeden zichtbaar in de architectuur van Mah贸n. De hoofdstad is gelegen op een heuvel. Naar het hoogste punt van de Mah贸n op Menorca leiden tal van kronkelende straatjes, die afgewisseld worden door pleintjes en fonteinen. Mah贸n heet sinds 2012 officieel Ma贸-Mah贸n.

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties

Zafiro Menorca

Cala 'n Bosch

Grupotel Playa Club

Cala 'n Bosch

Mar Blau

Son Bou

Occidental Menorca

Punta Prima

Wat kun je in Mah贸n op Menorca aan bezienswaardigheden verwachten?

Het sfeervolle Mah贸n op Menorca heeft een paar highlights die je tijdens een bezoek aan de stad niet zult willen missen. Zo is het Pla莽a d鈥橢spanya in Mah贸n een van Menorca鈥檚 bezienswaardigheden die een typisch Spaanse sfeer uitademen. Historische gebouwen, sangria en straatmuzikanten zijn daar onder andere verantwoordelijk voor. Ook vind je in Ma贸 op Menorca twee mooie kerken: de 18e-eeuwse Santa Maria en de 13e-eeuwse Iglesia de Sant Francesc. Ook kun je het museum van Menorca bezoeken en alles ontdekken over de geschiedenis van de stad en het eiland.

Proef het lokale leven op een van de versmarkten

Naast het bewonderen van culturele bezienswaardigheden is Ma贸 op Menorca ook d茅 plek om een stukje van het dagelijks leven van de eilandbewoners te proeven. En wel op een van de versmarkten. Het gebouw waarin Mercade del Pescado 鈥揹e vismarkt- in is gevestigd, is een paar eeuwen oud. Binnen deze overdekte markt bevinden zich ook restaurants waarin je geniet van dagverse schotels. Ook de Mercado Claustro del Carmen, die zich naast de gelijkgenaamde kerk bevindt, is een heerlijke versmarkt. Deze hal wordt overigens ook gebruikt voor het organiseren van culturele activiteiten.

Eten en drinken in Ma贸 op Menorca

Het weer in Mah贸n is van mei tot half oktober meer dan aangenaam te noemen en nodigt je gedurende al deze maanden uit om in Mah贸n op Menorca alle bezienswaardigheden te komen bewonderen. Krijg je honger van je ontdekkingstochten, dan zijn er gelukkig meer dan genoeg restaurants die naar volle tevredenheid voor de innerlijke mens zullen zorgen. Uit eten gaan is misschien wel het leukst bij een van de restaurants in de haven van de stad. Dit is ook de beste plek als je wilt genieten van lokale, verse visgerechten en schaal- en schelpdieren.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels?聽

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…