Mahon Menorca

spanje
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Mahón op Menorca ademt één en al cultuur

Het kleine, charmante Mahón is de hoofdstad van Menorca en ligt in het zuidoosten van het eiland. Mahón wordt in het Catalaans Maó genoemd. Maó op Menorca ligt in een diepe inham waarin ook zijn haven zich bevindt. Na Pearl Harbor is dit de grootste natuurlijke haven ter wereld. Een derde van de totale bevolking van het eiland woont in de hoofdstad, die in het centrum vooral een 18e-eeuwse koloniale stijl ademt. Mahón op Menorca telt enkele interessante culturele en historische bezienswaardigheden. Het vliegveld van Mahón ligt op slechts 4,5 kilometer afstand.

De historie van Mahón

Maó op Menorca heeft een rijke geschiedenis die ruim voor de jaartelling begon. Er wordt vanuit gegaan dat de stad rond 200 voor Christus werd gesticht. Ook viel hij ooit in handen van de Moren en de Ottomanen en hebben de Britten er vier eeuwen terug geheerst. Van die periode zijn nog de meeste invloeden zichtbaar in de architectuur van Mahón. De hoofdstad is gelegen op een heuvel. Naar het hoogste punt van de Mahón op Menorca leiden tal van kronkelende straatjes, die afgewisseld worden door pleintjes en fonteinen. Mahón heet sinds 2012 officieel Maó-Mahón.

Wat kun je in Mahón op Menorca aan bezienswaardigheden verwachten?

Het sfeervolle Mahón op Menorca heeft een paar highlights die je tijdens een bezoek aan de stad niet zult willen missen. Zo is het Plaça d’Espanya in Mahón een van Menorca’s bezienswaardigheden die een typisch Spaanse sfeer uitademen. Historische gebouwen, sangria en straatmuzikanten zijn daar onder andere verantwoordelijk voor. Ook vind je in Maó op Menorca twee mooie kerken: de 18e-eeuwse Santa Maria en de 13e-eeuwse Iglesia de Sant Francesc. Ook kun je het museum van Menorca bezoeken en alles ontdekken over de geschiedenis van de stad en het eiland.

Proef het lokale leven op een van de versmarkten

Naast het bewonderen van culturele bezienswaardigheden is Maó op Menorca ook dé plek om een stukje van het dagelijks leven van de eilandbewoners te proeven. En wel op een van de versmarkten. Het gebouw waarin Mercade del Pescado –de vismarkt- in is gevestigd, is een paar eeuwen oud. Binnen deze overdekte markt bevinden zich ook restaurants waarin je geniet van dagverse schotels. Ook de Mercado Claustro del Carmen, die zich naast de gelijkgenaamde kerk bevindt, is een heerlijke versmarkt. Deze hal wordt overigens ook gebruikt voor het organiseren van culturele activiteiten.

Eten en drinken in Maó op Menorca

Het weer in Mahón is van mei tot half oktober meer dan aangenaam te noemen en nodigt je gedurende al deze maanden uit om in Mahón op Menorca alle bezienswaardigheden te komen bewonderen. Krijg je honger van je ontdekkingstochten, dan zijn er gelukkig meer dan genoeg restaurants die naar volle tevredenheid voor de innerlijke mens zullen zorgen. Uit eten gaan is misschien wel het leukst bij een van de restaurants in de haven van de stad. Dit is ook de beste plek als je wilt genieten van lokale, verse visgerechten en schaal- en schelpdieren.

Meer bezienswaardigheden op Menorca

El Toro
Son Bou
Ciutadella
Cala n bosch
Fornells

Het weer op Menorca

Advertentie


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...