Fornells Menorca

spanje
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Authentieker dan Fornells kan het op Menorca niet

Fornells op Menorca is een klein plaatsje waar slechts duizend mensen wonen. Het oude vissersdorp is centraal gelegen aan de noordkust van het eiland. In tegenstelling tot Playa d’en Fornells, waar Fornells vaak mee wordt verward, is dit juist een rustige en authentieke locatie op Menorca. De haven wordt gesierd door tal van palmbomen en de schoonheid van de baai, die ongeveer vijf kilometer lang is, wordt niet verpest door moderne gebouwen. Fornells is dé plek op Menorca voor liefhebbers van watersport. Ook staat het dorpje bekend om zijn visrestaurants van hoge kwaliteit.

Over het dorp

Fornells behoort op Menorca geenszins tot de populaire toeristische resorts. Er wordt ook nauwelijks reclame gemaakt voor een verblijf in deze plaats. Fornells wordt voornamelijk bezocht door onafhankelijke reizigers die hun vakantie zelf plannen. In Fornell vind je enkele eenvoudige appartementen en hostels. Ook is het mogelijk om een privéwoning te huren. Het centrum van Fornells heeft een supermarkt, wat kleine winkeltjes en souvenirshops. Van mei tot oktober wordt er op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond een ambachtelijke markt gehouden. De visrestaurants van Fornells zijn erg geliefd. De plaatselijke specialiteit is caldereta de llagosta, een stoofpot van kreeft.

Het strand van Fornells

De Baai van Fornells is vijf kilometer lang en twee kilometer breed. Hierdoor word je als zwemmer of watersporter tegen de golven beschermd. De omringende heuvels houden echter niet alle wind tegen. Fornells is daarom een perfecte plek voor vooral de beginnende watersporter. Een ‘echt’ zandstrand voor het zonnebaden is er nauwelijks. Fornells beschikt ter hoogte van zijn knusse centrum over een klein stukje zandstrand waar je, afhankelijk van de weersconditie, kunt neerstrijken voor een paar uurtjes zonnebaden. Het dichtstbijzijnde zandstrand is Cala Tirant bij Playa d’en Fornells, een plek die geheel op toerisme is gericht.

Watersportacitiviteiten en de onderwaterwereld rond Fornells

Fornells op Menorca heeft vanwege de aanwezigheid van enkele zeer kleine strandjes een behoorlijke hoeveelheid watersportmogelijkheden weten te ontwikkelen. Niet alleen kun je in Fornells op Menorca kajakken of windsurfen, ook catamaranexcursies en andere boottochtjes behoren tot de mogelijkheden. Deze kun je makkelijk ter plaatse boeken. Tours worden vaak meerdere keren per dag georganiseerd. De meeste snorkelaars begeven zich -in tegenstelling tot de andere watersporters- naar Playa d’en Fornells, dat bekend staat om zijn bijzondere onderwaterwereld. Naast exotische vissen kun je er ook zomaar een zeeschildpad of een haai tegenkomen.

Bezienswaardigheden van dit authentieke vissersdorpje

Als je denkt dat het in Fornells ophoudt bij watersporten en lekker eten aan de haven, dan heb je het mis. Dit veelzijdige dorpje heeft ook voor cultuurliefhebbers wat in petto. Zijn belangrijkste bezienswaardigheden zijn Torre de Fornells en de resten van El Castell de Sant Antoni. Torre de Fornells werd in het begin van de 19e eeuw door de Britten gebouwd en is vandaag de dag een van de best bewaarde verdedigingstorens van het eiland. De toren werd gebouwd ter bescherming van El Castell de Sant Antoni, welke uit de 17e eeuw stamt.

Meer bezienswaardigheden op Menorca

El Toro
Mahon
Ciutadella
Cala n bosch
Son Bou

Het weer op Menorca

Advertentie


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...