Zoek & boek
Het hoogste punt van het eiland

El Toro Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland
Alles over El Toro Menorca

El Toro op Menorca: het dak van het eiland

Monte Toro is letterlijk het hoogtepunt van dit Baleareneiland. El Toro op Menorca telt ruim 350 meter en bevindt zich in het midden van het eiland, vlakbij het dorpje Es Mercadal. Vanaf Monte Toro geniet je van een prachtig uitzicht. Bij helder weer kijk je niet alleen over het hele eiland, maar is ook het Tramuntanagebergte op Mallorca zichtbaar. Naast het uitzicht vanaf Monte Toro op Menorca, maakt het klooster dat daar staat een bezoek extra waard. Santuarri de Toro is, naast de spirituele plek van het eiland, ook een pelgrimsoord.

El Toro hoogtepunt
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Menorca

vakanties.nl
Vakanties.nl Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
El Toro culturele bezienswaardigheid

Monte Toro en Santuarri de Toro

Santuarri de Toro is een middeleeuws heiligdom dat in de dertiende eeuw werd gebouwd. Vier eeuwen later werd het aangepast en verkreeg het zijn gotische uitstraling. Het klooster op de Monte Toro op Menorca dankt zijn bekendheid vooral aan Verge del Toro, het beeld van de Heilige Maagd met een gouden kroon die het kindje Jezus draagt. Het beeld bevindt zich in de kerk. Het heiligdom op Monte Toro wordt vandaag de dag door een groep nonnen bewoond en onderhouden.

Top 5 accommodaties

Populaire accommodaties

Zafiro Menorca

Cala 'n Bosch

Grupotel Playa Club

Cala 'n Bosch

Mar Blau

Son Bou

Occidental Menorca

Punta Prima

Het bezoeken van Monte Toro op Menorca

Het klooster op de Monte Toro op Menorca is gedurende het hele jaar overdag toegankelijk voor publiek. De top van El Toro op Menorca is zowel te voet en per auto bereikbaar. Reis je met je huurauto naar El Toro op Menorca af, wees je er dan van bewust dat je over een smal, slingerend pad moet rijden. Monte Toro en Santuarri de Toro bij Es Mercadal liggen ongeveer tussen Ciutadella en hoofdstad Mahón in. De bewegwijzering is duidelijk. Parkeren is er gratis. Ook taxi’s rijden de route naar deze bezienswaardigheid regelmatig.

Neem de tijd voor je bezoek

Trek voor je bezoek aan Monte Toro en het heiligdom zeker twee uur uit. Op heldere dagen zal je geen genoeg kunnen krijgen van het uitzicht en ook de historie van het klooster weet indruk te maken. Naast het heiligdom vind je boven ook een café, souvenirwinkel en toiletten. Kom je aan het eind van de middag, dan ben je op precies de goede plek om een van de mooiste zonsondergangen van het eiland te ervaren.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…