El Toro Menorca

spanje
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

El Toro op Menorca: het dak van het eiland

Monte Toro is letterlijk het hoogtepunt van dit Baleareneiland. El Toro op Menorca telt ruim 350 meter en bevindt zich in het midden van het eiland, vlakbij het dorpje Es Mercadal. Vanaf Monte Toro geniet je van een prachtig uitzicht. Bij helder weer kijk je niet alleen over het hele eiland, maar is ook het Tramuntanagebergte op Mallorca zichtbaar. Naast het uitzicht vanaf Monte Toro op Menorca, maakt het klooster dat daar staat een bezoek extra waard. Santuarri de Toro is, naast de spirituele plek van het eiland, ook een pelgrimsoord.

Monte Toro en Santuarri de Toro

Santuarri de Toro is een middeleeuws heiligdom dat in de dertiende eeuw werd gebouwd. Vier eeuwen later werd het aangepast en verkreeg het zijn gotische uitstraling. Het klooster op de Monte Toro op Menorca dankt zijn bekendheid vooral aan Verge del Toro, het beeld van de Heilige Maagd met een gouden kroon die het kindje Jezus draagt. Het beeld bevindt zich in de kerk. Het heiligdom op Monte Toro wordt vandaag de dag door een groep nonnen bewoond en onderhouden.

Het bezoeken van Monte Toro op Menorca

Het klooster op de Monte Toro op Menorca is gedurende het hele jaar overdag toegankelijk voor publiek. De top van El Toro op Menorca is zowel te voet en per auto bereikbaar. Reis je met je huurauto naar El Toro op Menorca af, wees je er dan van bewust dat je over een smal, slingerend pad moet rijden. Monte Toro en Santuarri de Toro bij Es Mercadal liggen ongeveer tussen Ciutadella en hoofdstad Mahón in. De bewegwijzering is duidelijk. Parkeren is er gratis. Ook taxi’s rijden de route naar deze bezienswaardigheid regelmatig.

Neem de tijd voor je bezoek

Trek voor je bezoek aan Monte Toro en het heiligdom zeker twee uur uit. Op heldere dagen zul je geen genoeg kunnen krijgen van het uitzicht en ook de historie van het klooster weet indruk te maken. Naast het heiligdom vind je boven ook een café, souvenirwinkel en toiletten. Kom je aan het eind van de middag, dan ben je op precies de goede plek om een van de mooiste zonsondergangen van het eiland te ervaren.

Meer bezienswaardigheden op Menorca

Mahon
Son Bou
Ciutadella
Cala n bosch
Fornells

test

Het weer op Menorca

Advertentie


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...