Ciutadella Menorca

spanje
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Proef het Menorcaanse leven in Ciutadella

Ciutadella is de tweede stad van Menorca en ligt aan de westkant van het eiland. Tot 300 jaar geleden was het zijn hoofdstad. Net als Mahón heeft ook Ciutudella op Menorca een –weliswaar kleinere- haven. De stad is toeristischer dan Mahón. De wirwar van kleine straatjes, pleintjes, fonteinen en historische gebouwen geven de stad zijn onweerstaanbare charme. Een regelrechte aanrader is om in Ciutadella de markt te bezoeken en van het dagelijks leven te proeven. Veel van de winkels in Ciutadella op Menorca betreffen leuke boetiekjes. Alle reden om er een dagje voor uit te trekken!

De historie van Ciutadella op Menorca

Ciutadella op Menorca werd in de vierde eeuw na Christus gesticht en vormde direct een belangrijke bisschopszetel. Net als de rest van Spanje vielen ook Ciutadella en Menorca ooit onder de Moorse heerschappij. In de Middeleeuwen ontwikkelde het stadje zich onder hen tot een belangrijk handelscentrum. Echter kwam daar in de zestiende eeuw met de komst van de Ottomanen een eind aan. Ruim 3000 inwoners werden afgevoerd en als slaaf verkocht in Istanbul. Ciutadella heeft nog steeds een historisch centrum, maar bijna alle bouwwerken uit de Moorse periode werden met de komst van de Ottomanen vernietigd.

De bezienswaardigheden en winkels van Ciutadella op Menorca

In het historische centrum van Ciutadella is het vandaag de dag bijna alleen nog de kathedraal die herinnert aan vervlogen tijden. Het is een van de weinige bouwwerken die de verwoestingen heeft overleefd. Ook het Plaça des Born –dat tot de mooiste pleinen van Spanje behoort- is een foto waard. Op het plein staan twee paleizen. Palau Salort is toegankelijk voor bezoekers. Sightseeing afwisselen met een beetje shoppen? Winkels heeft Ciutadella in Menorca niet in overvloed, maar ze zijn een stuk unieker dan de winkels die je in veel andere Spaanse (bad)plaatsen tegenkomt.

Bezoek in Ciutadella een markt en beleef het echte Spanje

Het echte leven dat door de locals op jouw vakantiebestemming wordt geleefd, ervaar je niet vanaf je ligbedje op het strand. Wil je proeven van het authentieke Menorca? Bezoek in Ciutadella dan een markt. Er zijn er verschillende waar je uit kunt kiezen. De versmarkt vindt van juni tot en met september doorgaans in de ochtenden plaats op Placa de la Llibertat. Wil je in Ciutadella een markt met handgemaakte producten bezoeken? Dan is de Mercade de Productos Artesanales de plek voor jou. Deze wordt juist ’s avonds gehouden.

Combineer een bezoek aan Ciutadellamet Cala Morell

Heb je de restaurants en de winkels van Ciutadella op Menorca wel gezien? Heb je alle kronkelende straatjes van het historische centrum bewandeld? En is het weer in Ciutadella goed? Ga dan naar Cala Morell. Dit is de eerste baai die je tegenkomt wanneer je vanuit Ciutadella koers zet naar het noorden van het eiland. De baai wordt omringd door spectaculair hoge kliffen en is dankzij de aanwezigheid van grotten een geliefde plek onder duikers. Door je tijd slim in te delen, kun je een dagje cultuur combineren met een heerlijk verfrissende duik!

Meer bezienswaardigheden op Menorca

El Toro
Mahon
Son Bou
Cala n bosch
Fornells

Het weer op Menorca

Advertentie


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...