Cala n bosch Menorca

spanje
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Cala’n Bosch: Menorca op z’n charmantst

Cala’n Bosch op Menorca is een geliefde badplaats die gelegen is in de zuidwestelijke punt van het eiland. In deze plaats vertoef je aan een beschutte baai met een mooi, wit zandstrand. De zeebodem loopt geleidelijk af, waardoor Cala’n Bosch een ideale bestemming is voor gezinnen met kleine kinderen. Maar ook rustzoekers en liefhebbers van watersport verblijven hier graag. Cala’n Bosch heeft een centrum met enkele bars, restaurants en winkels. Deze liggen rondom het gezellige haventje. Als je wilt, kun je een auto huren om de rest van Menorca vanuit Cala’n Bosch te ontdekken.

De stranden van Cala’n Bosch

Cala’n Bosch op Menorca is gezegend met twee stranden. Er is een klein strand dat wat zuidoostelijk is gelegen en Cala’n Bosch aan zijn centrum begrenst. Dit strand ligt aan een diepe inham en wordt geflankeerd door rotsformaties. Het grotere strand, aan de oostkant van de badplaats, ligt bij de wijk Son Xoriguer. Deze is ideaal voor het beoefenen van watersporten zoals paragliden, surfen, zeilen en jetskiën. Het strand loopt langzaam af in zee en wordt daardoor ook veel bezocht door families met kinderen. Op beide stranden van Cala’n Bosch kun je parasols en ligbedjes huren.

Hoe ziet in Cala’n Bosch het centrum eruit?

Cala’n Bosch bestaat voornamelijk uit vakantieaccommodaties en heeft, in tegenstelling tot enkele andere plaatsen op Menorca, geen historisch centrum. Voor een portie cultuur en historie kun je dus het beste een auto huren en de rest van Menorca met Cala’n Bosch als uitvalsbasis ontdekken. De badplaats heeft een beperkte omvang en telt enkele winkeltjes en souvenirshops. Wat in Cala’n Bosch het centrum vooral aantrekkelijk maakt, is de haven. Dit is het meest gezellige gebied van de badplaats en heeft een breed aanbod restaurants en cafés voor je in petto.

Een auto huren en Menorca vanuit Cala’n Bosch ontdekken

Wil je tijdens deze vakantie iets meer dan alleen aan het hagelwitte zandstrand van Cala’n Bosch liggen? Kies er dan voor om een auto te huren op Menorca en Cala’n Bosch als fijne uitvalsbasis te gebruiken. Menorca heeft een beperkte oppervlakte, waardoor je ook vanuit deze zuidwestelijke punt nooit lang hoeft te rijden om de bezienswaardigheden van het eiland te bereiken. Bezoek plaatsen als Ciutadella en hoofdstad Mahón voor een portie cultuur en historie en zet koers naar Parque Natural de s’Albufera des Grau om Menorca’s bijzonderste natuurgebied te aanschouwen.

Wat Cala’n Bosch op Menorca éxtra leuk voor kinderen maakt

Niet alleen het strand van Cala’n Bosch op Menorca maakt de bestemming geschikt voor een verblijf met jonge kinderen. De badplaats heeft de kleine vakantiegangers nog meer te bieden. Verblijf je in een hotel of appartement in Cala’n Bosch, dan kan jullie vakantie dus niet stuk. Vanuit de haven vertrekken dagelijks excursies met glasbodemboten. Zo spotten jullie de mooiste gekleurde vissen en misschien zelfs wel een zeeschildpad. Op een paar minuten lopen van de haven vind je waterpark Aquarock met diverse zwembaden, glijbanen en speeltoestellen. Kinderen krijgen er een gratis ijsje.

Meer bezienswaardigheden op Menorca

El Toro
Mahon
Ciutadella
Son Bou
Fornells

Het weer op Menorca

Advertentie


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...