Zoek & boek
De hoogtepunten van het eiland

Bezienswaardigheden op Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland
De bezienswaardigheden van Menorca

Wat zijn -behalve de hagelwitte zandstranden- de hoogtepunten van Menorca?

Wie koers zet naar Menorca, doet dat vooral vanwege de maagdelijk witte stranden en de turquoise zee. Tel er de met pijnbomen begroeide kalkstenen kliffen daaromheen bij op en het plaatje is compleet. Toch? Nou ja, wat betreft de stranden dan. Want Menorca heeft meer bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld zijn hoofdstad Mah贸n, bomvol cultuur. Maar naast Mah贸n heeft Menorca nog meer bezienswaardigheden voor je in petto. Zowel liefhebbers van cultuur als natuur worden hier op hun wenken bediend. Ook zijn er op Menorca genoeg bezienswaardigheden om met een kind te bezoeken.

Menorca bezienswaardigheden-2
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Menorca

vakanties.nl
Vakanties.nl Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Menorca Mahon
Culturele bezienswaardigheden

Ciutadella en Mah贸n bieden op Menorca bezienswaardigheden van culturele waarde

Op Menorca vind je bezienswaardigheden van culturele waarde in de twee grootste steden van het eiland. Zoek je in hoofdstad Mah贸n naar Menorca鈥檚 bezienswaardigheden, dan kun je daar gerust een halve dag voor uittrekken. De Romeinen, Moren, Ottomanen en Britten hebben hun voetsporen allemaal achtergelaten. Mah贸n heeft de op een na grootste natuurlijke haven ter wereld. Ook het op en top gezellige Pla莽a d鈥橢spanya mag je niet missen. In Ciutadella, de tweede stad van Menorca, wil je niet anders dan verdwalen in de gezellige wirwar van steegjes, trappen en pleintjes.

Bezienswaardigheden met historische waarde

Reis op Menorca met bezienswaardigheden van historische waarde terug in de tijd

Een van de belangrijkste hoogtepunten van Menorca is duizenden jaren oud en stamt uit de periode van de zogeheten Tayalotische cultuur. Deze zou rond 1400 voor Christus zijn gesticht. In die periode werden diverse grote tempelcomplexen gebouwd. Torre d鈥檈n Galm茅s is een archeologische site waar je de ru茂nes van een dergelijk dorp nog kunt vinden. Ook Torralba d鈥檈n Salord behoort op heel Menorca tot de bezienswaardigheden die je als liefhebber van geschiedenis zeker niet wilt overslaan. Deze goed bewaarde nederzetting werd ongeveer duizend jaar voor de jaartelling bewoond.

Menorca historie
Menorca natuur
Bezienswaardigheden in de natuur

Bezienswaardigheden waar natuurliefhebbers warm voor lopen

Behalve het feit dat de archeologische sites, Ciutadella en Mah贸n op Menorca tot niet te missen bezienswaardigheden horen, geldt dat ook voor enkele natuurgebieden. Zo is El Toro met zijn 354 meter letterlijk een van de hoogtepunten van Menorca. Het klooster dat zich daar bevindt, wordt al sinds de 13e eeuw als pelgrimsoord bezocht. Een van de mooiste natuurgebieden van het eiland is Parque Natural de s鈥橝lbufera des Grau, een moeraslandschap van meer dan 5000 hectare met een bijzondere flora en fauna. Er zijn in dit gebied voor de liefhebbers diverse wandelingen uitgezet.

Bezienswaardigheden voor kinderen

Zijn er op Menorca bezienswaardigheden om met een kind te bezoeken?

Het antwoord is een volmondig 鈥榡a鈥. Buggy Island maakt zijn bijnaam ook op dit gebied waar. Op Menorca hebben bezienswaardigheden om met een kind te bezoeken veelal met dieren te maken. Neem de kleintjes bijvoorbeeld een dagje mee naar Hort de Llucaitx Park in het noorden van het eiland. Hier kunnen ze midgetgolfen, ponyrijden, boerderijdieren voeren en op verschillende speeltoestellen klauteren. Ook de dierentuin behoort op Menorca tot de bezienswaardigheden om met een kind te bezoeken. Lloc de Menorca is in het hoogseizoen zelfs tussen 10.00 en 20.00 geopend.

Menorca kindvriendelijk
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels?聽

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…