Bezienswaardigheden Menorca

Bezienswaardigheden Menorca

spanje -
Reisorganisaties
tui menorca vakantiediscounter menorca sunweb menorca prijsvrij menorca

Wat zijn -behalve de hagelwitte zandstranden- de hoogtepunten van Menorca?

Wie koers zet naar Menorca, doet dat vooral vanwege de maagdelijk witte stranden en de turquoise zee. Tel er de met pijnbomen begroeide kalkstenen kliffen daaromheen bij op en het plaatje is compleet. Toch? Nou ja, wat betreft de stranden dan. Want Menorca heeft meer bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld zijn hoofdstad Mahón, bomvol cultuur. Maar naast Mahón heeft Menorca nog meer bezienswaardigheden voor je in petto. Zowel liefhebbers van cultuur als natuur worden hier op hun wenken bediend. Ook zijn er op Menorca genoeg bezienswaardigheden om met een kind te bezoeken.

Ciutadella en Mahón bieden op Menorca bezienswaardigheden van culturele waarde

Op Menorca vind je bezienswaardigheden van culturele waarde in de twee grootste steden van het eiland. Zoek je in hoofdstad Mahón naar Menorca’s bezienswaardigheden, dan kun je daar gerust een halve dag voor uittrekken. De Romeinen, Moren, Ottomanen en Britten hebben hun voetsporen allemaal achtergelaten. Mahón heeft de op een na grootste natuurlijke haven ter wereld. Ook het op en top gezellige Plaça d’Espanya mag je niet missen. In Ciutadella, de tweede stad van Menorca, wil je niet anders dan verdwalen in de gezellige wirwar van steegjes, trappen en pleintjes.

Reis op Menorca met bezienswaardigheden van historische waarde terug in de tijd

Een van de belangrijkste hoogtepunten van Menorca is duizenden jaren oud en stamt uit de periode van de zogeheten Tayalotische cultuur. Deze zou rond 1400 voor Christus zijn gesticht. In die periode werden diverse grote tempelcomplexen gebouwd. Torre d’en Galmés is een archeologische site waar je de ruïnes van een dergelijk dorp nog kunt vinden. Ook Torralba d’en Salord behoort op heel Menorca tot de bezienswaardigheden die je als liefhebber van geschiedenis zeker niet wilt overslaan. Deze goed bewaarde nederzetting werd ongeveer duizend jaar voor de jaartelling bewoond.

Bezienswaardigheden waar natuurliefhebbers warm voor lopen

Behalve het feit dat de archeologische sites, Ciutadella en Mahón op Menorca tot niet te missen bezienswaardigheden horen, geldt dat ook voor enkele natuurgebieden. Zo is El Toro met zijn 354 meter letterlijk een van de hoogtepunten van Menorca. Het klooster dat zich daar bevindt, wordt al sinds de 13e eeuw als pelgrimsoord bezocht. Een van de mooiste natuurgebieden van het eiland is Parque Natural de s’Albufera des Grau, een moeraslandschap van meer dan 5000 hectare met een bijzondere flora en fauna. Er zijn in dit gebied voor de liefhebbers diverse wandelingen uitgezet.

Zijn er op Menorca bezienswaardigheden om met een kind te bezoeken?

Het antwoord is een volmondig ‘ja’. Buggy Island maakt zijn bijnaam ook op dit gebied waar. Op Menorca hebben bezienswaardigheden om met een kind te bezoeken veelal met dieren te maken. Neem de kleintjes bijvoorbeeld een dagje mee naar Hort de Llucaitx Park in het noorden van het eiland. Hier kunnen ze midgetgolfen, ponyrijden, boerderijdieren voeren en op verschillende speeltoestellen klauteren. Ook de dierentuin behoort op Menorca tot de bezienswaardigheden om met een kind te bezoeken. Lloc de Menorca is in het hoogseizoen zelfs tussen 10.00 en 20.00 geopend.


Handige reistips & deals

Lekker eten en drinken op Menorca

Ook voor echte Bourgondiërs is Menorca een walhalla. Het eiland heeft zijn geheel eigen eetcultuur, met de lekkerste traditionele gerechten en drankjes die...

Op wijntour in Menorca; hier vind je de beste wijnboerderijen

Vanaf de 13e eeuw begon de wijnproductie in Menorca te groeien, toen de Moren het eiland bewoonden. Deze bereikte jaren later een hoogtepunt vanwege de enor...