Zoek & boek
Verken de onderwaterwereld!

Snorkelen Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Ontdek een unieke onderwaterwereld tijdens het snorkelen rond Menorca

Het Spaanse eiland Menorca is gelegen in de Middellandse Zee en dat betekent behalve prachtige landschappen ook kristalhelder water. Breng je een bezoek aan deze bestemming, dan mag een ontmoeting met het onderwaterleven niet uitblijven. Snorkelen op Menorca kan bij vrijwel ieder strand. Het water is over het algemeen kalm. In het zuiden betreffen de stranden overwegend zandstranden, in het noorden is de kust wat ruiger en de zeebodem rotsachtiger. Aan die kant van het eiland zijn ook niet alle stranden direct per auto bereikbaar.

Beste plek om te snorkelen in Menorca
Beste snorkelplek in Menorca
Ontdek de mooiste plekken onder water

De must-visit snorkelplekken van het eiland

Snorkelen rond Menorca is een leuke ervaring voor zowel beginners als gevorderden. De meesten zijn het erover eens dat de smalle baaitjes en rotswanden de meest indrukwekkende plekken zijn. Zowel in het noorden als in het zuiden mogen enkele snorkellocaties niet aan je to-do lijstje ontbreken. In het noorden zijn dat onder andere Cala Tamarells, Cala Pregonda en S’Escala. Aan deze kant van het eiland vind je ook het beschermde zeereservaat. In het zuiden moet je zeker het water in bij Cala en Porter, Cala Mitjana en Cala Macarella.

De beste snorkelplek!

Snorkelen in Menorca

Ben je van plan om de zee te gaan verkennen? Ga voor een snorkeltour! Deze snorkeltour in de zee van Menorca laat je de mooiste onderwaterdieren zien!

Snorkeltour Menorca
Het zeeleven in Menorca

Welk zeeleven kom je tegen bij het snorkelen rond Menorca?

De Middellandse Zee is rijk aan maritieme soorten en ook rond dit eiland van de Balearen wacht de ene na de andere verrassing op je. Denk bijvoorbeeld aan zeepaardjes, pijlstaartroggen, schildpassen, zeebrasems, octopussen, lipvissen, murenes, kreeften en krabben. Ook zeeanemonen, sponzen en zeesterren zie je zeer waarschijnlijk. Een groot deel van het maritieme leven speelt zich af in de onder water gelegen grotten, die een natuurlijke schuilplaats bieden aan tal van diersoorten.

Plekken om te snorkelen Menorca
Wateren om te snorkelen Menorca
Snorkelles nemen

Leren snorkelen

Wil jij gaan snorkelen op Menorca, maar heb je nog geen tot weinig ervaring met deze activiteit? Dan kun je op verschillende plekken snorkellessen volgen. Bij veel duikcentra worden door gecertificeerde instructeurs beginnerscursussen gegeven. Na het volgen van een eerste les zijn de ademhalingstechnieken vaak een fluitje van een cent en ben je bovendien helemaal op de hoogte van alle geldende veiligheidsrichtlijnen.

Snorkelexcursies

Natuurlijk kun je ook aan een snorkelexcursie meedoen. Een wel heel geliefde tour op het eiland is de kajak- en snorkeltour van watersportbedrijf Dia Complert. Dit bedrijf organiseert al zijn snorkelsessies in het beschermde zeereservaat van Menorca. Behalve per kajak kun je met Dia Complert ook per speedboot afreizen naar je snorkelplek. De kajak- en snorkeltour duurt 3 uur en begint in Fornells. Je bezoekt de kliffen van La Mola, maakt een stop bij het eilandje Tirant en zwemt daarna nog bij het strand van s’Arenalet. Kajak- of snorkelervaring is niet nodig om te kunnen deelnemen.

Wat is de beste tijd voor deze wateractiviteit?

Net zoals voor alle andere wateractiviteiten zijn ook voor het snorkelen rond Menorca de maanden mei tot en met september het meest geschikt. De watertemperatuur is dan aangenaam en omdat er weinig wind staat en nauwelijks golven zijn, is je zicht onder water optimaal. Snorkelen op Menorca kan ook in het voor- of najaar, maar houd dan wel rekening met wat lagere temperaturen en verminderd zicht.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…