Zoek & boek
Verken de onderwaterwereld!

Duiken Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland
De prachtige natuur onder water

Duiken rond Menorca, een adembenemend stukje Middellandse Zee

Dat Menorca bekendstaat om de schoonheid van zijn landschappen, zal waarschijnlijk geen nieuws voor je heten. Maar wist je dat de onderwaterwereld om dit eiland net zo indrukwekkend is? Het kristalheldere water, de aangename temperaturen, zeegrotten, scheepswrakken en het maritieme leven in dit gedeelte van de Middellandse Zee maken van Menorca een duikbestemming bij uitstek. Bovendien is het duiken op Menorca geschikt voor duikers van ieder niveau. Van ondiepe baaien tot diepe koraalriffen: jij bepaalt zelf welke uitdaging je aangaat.

Duikles nemen in Menorca
Duiken in Menorca
Duiken voor iedere leeftijden

Bereikbaarheid van de Duiklocaties

Alhoewel je als beginner in de ondiepere baaien kunt starten, liggen de uitdagendste duikplekken rond dit eiland op een diepte van ongeveer 40 meter. De meeste plekken om te duiken rond Menorca bereik je met een kort bootritje van 5 minuten tot ruim een kwartier. Vooral in het noorden heb je een boot nodig om de locaties te bereiken. Er bevinden zich aan die kant van het eiland veel zeegrotten. Omdat er in de warmere maanden van het jaar nauwelijks wind staat aan deze kant, word je in je ontdekkingstocht niet door golven belemmerd.

De beste duiklocatie in Menorca

Menorca: Doopduiken in Zeereservaat

Ben je van plan om de zee te gaan verkennen? Ga voor een leuke duiktour! Het Doopduiken in een zeereservaat in Menorca laat je de prachtige onderwaterwereld verkennen

Beste duiklocaties Menorca
De beste duiklocaties

Wat zijn de beste plekken om te duiken op Menorca?

Duiken op Menorca kan op zo veel plekken, dat het lastig is om aan te geven welke nu echt de beste zijn. Liefhebbers zijn echter eensgezind en noemen Cova d’en Xoroi, een prachtige, in het zuiden gelegen zeegrot nabij Cala en Porter, vaak als mooiste duiklocatie van het eiland. Ook wrakduikplek El Boreas, de koraalriffen van Cala en Brut en Illa de l’Aire -een klein eilandje voor de zuidoostkust van Menorca- worden bijna altijd genoemd.

Mooiste duikplekken in Menorca
Duiken voor beginners in Menorca
Duikles nemen

Duiklessen op het eiland

Heb je deze watersport nog niet onder de knie? Geen zorgen! Het duiken op Menorca kun je bij verschillende duikcentra op het eiland leren. De uitrusting is bij je les inbegrepen. Indien gewenst kun je ook PADI-cursussen volgen. Wil jij graag duiken rond Menorca? Dan is een duikexcursie in een maritiem reservaat een aanrader. De excursie, die wordt aangeboden door Blue Dive Menorca, duurt 2,5 uur en omvat ook water en snacks gedurende de activiteit. Het duiken leer je bij deze aanbieder op een leuke en ontspannen manier.

Het onderwaterleven rond het eiland

Tijdens het duiken op Menorca kun je oog in oog komen te staan met tal van interessante zeedieren. Denk bijvoorbeeld aan zeepaardjes en roggen, maar ook octopussen, murenes, baarzen, brasems en zeenaaktslakjes. Walvissen en haaien behoren overigens ook tot de bewoners van dit stukje Middellandse Zee. Maak je daarover echter geen zorgen, duiken onder begeleiding doe je altijd op veilige plekken. Ook kun je wrakken bezoeken wanneer je gaat duiken in de wateren rond Menorca.

Wat is de beste periode voor deze activiteit?

Gezien de temperaturen zijn de zomermaanden de beste maanden voor een duik in de wateren van Menorca. Alhoewel de watertemperatuur in de wintermaanden nog steeds aangenaam is, deze ligt dan tussen de 14 en 18 graden, is het zicht niet optimaal. Dit heeft te maken met de golven die de wind veroorzaakt. Van juni tot en met september beleef je de optimale duikervaring. Ook mei en oktober behoren tot het duikseizoen. Het is dan een stuk rustiger.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…