Zoek & boek

Activiteiten op Menorca

  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland
Activiteiten op Menorca

Vakantie op Menorca: wat is er te doen op het eiland?

Menorca, het tweede grootste eiland van de Balearen, weet liefhebbers van zon en strand moeiteloos te betoveren. De maagdelijke zandstranden en hun groene omgeving vormen de beste reclame voor het eiland. Maar naast het zonnebaden bestaan er diverse bezienswaardigheden en activiteiten. Wat er te doen is op Menorca? Het turquoise water en het natuurschoon zorgen voor genoeg opties. Bezoek bijvoorbeeld de Monte Toro op Menorca of ga een dagje strandhoppen.

Culturele activiteiten Menorca
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Menorca

vakanties.nl
Vakanties.nl Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Eliza was here Bekijk prijs
Menorca activiteit El Toro
De grootste berg van Menorca

Bezoek Monte Toro op Menorca

Monte Toro is Menorca’s hoogtepunt. Letterlijk. De ruim 350 meter hoge berg trakteert je op een uitzicht over het hele eiland en bij helder weer zie je zelfs het Tramuntanagebergte van buureiland Mallorca. De Monte Toro op Menorca is zowel per auto als te voet bereikbaar. Naast het uitzicht wacht je op de top ook een klooster dat tevens als pelgrimsoord dient. Zijn bekendheid dankt het aan het beeld van de Heilige Maagd met het kindje Jezus in haar armen. Je kunt ervoor kiezen om de Monte Toro te bezoeken tijdens een eilandtour met een gids die je alles kan vertellen over het eiland.

De mooiste zandstranden

Strandhoppen op Menorca

Menorca telt tal van maagdelijk witte zandstranden, maar deze zijn lang niet altijd even makkelijk bereikbaar. Een slimme én leuke oplossing is dan het boeken van een boottocht die je naar al deze verborgen plekken brengt. Kies bijvoorbeeld voor een zeiltocht inclusief lunch. Deze begint om 09.30 in Ciutadella en duurt maar liefst zeven uur. Je vaart langs bijzondere baaien zoals Cala Macarelleta, maakt regelmatig zwemstops en geniet van typisch Spaanse lekkernijen zoals paëlla en sangria.

Monerca strand hoppen activiteit
Sportieve activiteiten Menorca
Sporten in de natuur

Sportieve bezigheden

Of er op Menorca ook wat te doen is op sportief gebied? Jazeker! Met de hierboven genoemde zeiltocht kun je ontspannen achterover leunen, maar vind je het leuk om op een actievere manier wat te doen op Menorca, ga dan bijvoorbeeld kajakken in Fornells. De tour duurt 3,5 uur en begint uiteraard met een uitvoerige instructie van de begeleider. Met deze tour ontdek je grotten die alleen per kajak toegankelijk zijn. En heb je ooit al eens stand-up paddle willen uitproberen? Huur dan in diezelfde plaats een paddle board en ontdek de baai op eigen tempo.

Het noorden van het eiland

Wat is er te doen op Menorca in het noorden van het eiland?

De meeste activiteiten vinden plaats aan de zuidkust van het eiland. Vraag je je af wat er te doen is op Menorca in het noorden van het eiland? Ga dat dan ontdekken met een zeiltocht door het zeereservaat aldaar. Dit is een van de meest ongerepte delen van het eiland en laat je kennismaken met een weer heel ander gezicht van Menorca. De route is afhankelijk van de weersomstandigheden en wordt door de schipper bepaald.

Activiteiten in Menorca bekijken

Populaire excursies

Wandelen in Menorca
Mooie wandelroutes op Menorca

Parque Natural des s’Albufera des Grau

En of er voor de fanatieke natuurliefhebbers op Menorca nog wat te doen is? Behalve het bezoeken van het zeereservaat kun je  ook nog gaan wandelen in Parque Natural des s’Albufera des Grau, een moeraslandschap van 5000 hectare omvang. Het gebied is in zijn geheel opgenomen op de UNESCO-lijst van beschermde bioreservaten. Er zijn drie verschillende wandelroutes, die je elk kennis laten maken met de unieke flora en fauna van dit gebied. In het informatiecentrum van Es Grau vind je alle informatie waarnaar je op zoek bent.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Menorca?

Sergio helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of het boeken van vliegtickets naar Menorca? Wil je meer weten over het verkennen van het eiland met de auto of ontdekken van lokale verborgen juweeltjes? Of ben je benieuwd naar de meest kindvriendelijke hotels? 

Sergio Menorca expert
  • Meer dan 130 zandstranden
  • Slechts twee uur vliegen
  • Betoverende natuur
  • Kindvriendelijk eiland

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod op Mencora voor je…